Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Geaca pe care astronautul american Buzz Aldrin a purtat-o în misiunea Apollo 11, vândută cu 2,7 milioane de dolari

Geaca pe care astronautul american Buzz Aldrin a purtat-o în misiunea Apollo 11, vândută cu 2,7 milioane de dolari

GALERIE FOTO (2)

Geaca Inflight Coverall a lui Buzz Aldrin, purtată de acesta în timpul misiunii Apollo 11 spre Lună, din 1969, la bordul misiunii Apollo 11, a fost vândută la licitație pentru 2,7 milioane de dolari, marți, la New York, a anunțat casa Sotheby’s.

Geaca lui Buzz Aldrin de pe Apollo 11, vândută cu 2,7 milioane de dolari

Jacheta albă, împodobită cu un steag american cu inițialele NASA, un ecuson pentru misiunea Apollo 11 și numele „E. ALDRIN”, face parte dintr-o colecție personală de obiecte pe care astronautul în vârstă de 92 de ani a decis să le scoată la vânzare.

„Îmbrăcămintea excepțional de rară a fost urmărită de mai mulți ofertanți timp de aproape zece minute înainte de a fi vândută unui ofertant la telefon”, a precizat Sotheby’s într-un comunicat.

Buzz Aldrin: „Am simțit că este momentul potrivit pentru a împărtăși lumii aceste obiecte”

„După o reflecție profundă, am simțit că este momentul potrivit pentru a împărtăși lumii aceste obiecte, care pentru mulți sunt simboluri ale unui moment istoric, dar pentru mine au rămas întotdeauna amintiri personale ale unei vieți dedicate științei și explorării”, a declarat săptămâna trecută Aldrin, ultimul membru în viață al echipajului de zbor al Apollo 11, format din trei membri, într-un comunicat, potrivit theguardian.com.

El a explicat că jacheta era separată de costumul spațial pe care l-a purtat în timpul mersului pe Lună cu colegul său astronaut Neil Armstrong, dar că a purtat-o în timpul zborului spre și de pe Lună.

„Am purtat această jachetă Inflight Coverall Jacket… în modulul de comandă Columbia, în călătoria noastră istorică spre Lună și înapoi acasă, în timpul misiunii Apollo 11″, a mai spus Aldrin.

Costumele purtate pe Lună de Aldrin și Armstrong fac parte din colecțiile Muzeului Național al Aerului și Spațiului din Washington.

În total, licitaţia a generat încasări totale de 8,2 milioane de dolari pentru cele 68 de loturi vândute dintre 69 propuse inițial, inclusiv suma de 819.000 de dolari pentru rezumatul planului de zbor al misiunii Apollo 11, de pe Lună.

 

 

Sursa foto: AFP
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: