Redactia.ro
Home » Știri » Ger la final de iulie! Localitatea din România unde a fost -1 grad Celsius

Ger la final de iulie! Localitatea din România unde a fost -1 grad Celsius

Ger la final de iulie! Localitatea din România unde a fost -1 grad Celsius. Iată detaliile!

Localitatea din România unde a fost -1 grad Celsius

România a trecut de la o extremă la alta în termeni de temperaturi. În ciuda faptului că suntem în plină vară, în luna iulie, o localitate din țară a înregistrat temperatura negativă.

În urmă cu doar două zile, țara a fost sufocată de căldură, cu temperaturi de până la 42 de grade Celsius înregistrate la umbră. Cu toate acestea, această dimineață a adus un schimb dramatic de vreme în satul Smida, situat în județul Cluj, unde termometrele indicau o temperatură de -1 grad Celsius pe 28 iulie, relatează Antena 3 CNN.

Vremea extrem de variabilă continuă să surprindă, dar și să îngrijoreze localnicii și specialiștii în meteorologie.

Vremea în august

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) avertizează că luna august va aduce variații semnificative de temperatură în diferite regiuni ale României. Se așteaptă că în sud și est va fi cald, în timp ce regiunile de nord, centru și vest vor avea parte de precipitații și temperaturi mai mici decât media obișnuită pentru această perioadă a anului.

Potrivit ANM, în săptămâna 31 iulie – 7 august, regiunile vestice, nord-vestice și centrale vor experimenta temperaturi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în timp ce restul țării se așteaptă la temperaturi apropiate de normale. Ploile vor fi prezente în majoritatea țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Din 7 până pe 14 august, temperaturile medii vor fi puțin mai scăzute decât cele normale în regiunile vestice și centrale, în timp ce restul țării va avea temperaturi apropiate de normale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale la nivel național.

În săptămâna 14 – 21 august, majoritatea regiunilor vor avea temperaturi medii ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, cu precipitații apropiate de nivelul normal.

Pentru ultima săptămână a lunii august, 21 – 28 august, meteorologii estimează că media temperaturilor va fi în general apropiată de cea normală pentru această perioadă, cu posibile creșteri ușoare în regiunile sudice. Precipitațiile se vor situa în jurul mediei normale pentru acest interval, la nivel național.

Sursa foto: Pensiunea La Ivan/Facebook

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: