Redactia.ro
Home » Știri » Ger năprasnic în România. Revin ploile și ninsorile. Care sunt zonele vizate! Anunțul de ultimă oră făcut de ANM

Ger năprasnic în România. Revin ploile și ninsorile. Care sunt zonele vizate! Anunțul de ultimă oră făcut de ANM

Meteorologii anunță ger năprasnic pe teritoriul României.

România se pregătește să fie acoperită de un nou val de aer polar, aducând cu el schimbări semnificative în condițiile meteorologice din zilele următoare. Meteorologii avertizează că acest val de aer va determina o scădere accentuată a temperaturilor în toată țara, aducând ploi și ninsori în diverse regiuni.

Meteorologii descriu tranziția de la o masă de aer cu caracteristici tropicale la una cu caracteristici polare, fenomen ce va influența condițiile meteorologice în perioada imediat următoare. Această schimbare va aduce cu sine temperaturi mai scăzute, iar efectele vor fi resimțite din plin în zilele ce urmează.

Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Potrivit specialiștilor, scăderea temperaturilor va fi observată în toate regiunile începând cu ziua de sâmbătă. În prezent, influențele tropicale se resimt doar în sud-estul țării, unde temperaturile maxime pot ajunge până la 15 grade Celsius, în special în Muntenia și Dobrogea. Cu toate acestea, se anticipă o schimbare dramatică în perioada imediat următoare.

Sâmbătă:
Dimineața, temperaturile vor deveni negative în majoritatea regiunilor.
Valorile maxime se vor situa între 0-1 până la cel mult 4-5 grade.
În sud-vestul teritoriului, sudul Banatului și vestul Olteniei, se pot înregistra până la 11 grade.

Sâmbătă spre Duminică:
Temperaturile vor fi negative în toată țara.
Minimele vor coborî până la -4 grade, iar în depresiuni chiar spre -8 grade.

Care sunt zonele vizate! Anunțul de ultimă oră făcut de ANM

Așteptările meteorologilor indică faptul că masa de aer rece nu va aduce cantități semnificative de precipitații. Totuși, în cazul în care acestea apar, vor fi sub formă de ninsoare în zonele montane, iar în regiunile mai joase de relief, ploi slabe și fulgi izolați.

Alina Șerban, meteorolog ANM, a subliniat că, deși această masă de aer rece nu va aduce multe precipitații, se așteaptă ca acestea să fie sub formă de ninsoare la munte, cu cantități reduse. În zonele mai joase de relief, ploile slabe și câțiva fulgi pot apărea, fără a genera un strat semnificativ de zăpadă.

Cum va fi vremea în Capitală

Capitala României, Bucureștiul, nu va fi o excepție în fața acestui val de aer polar. Se așteaptă ca cel mai rece moment să fie sâmbătă, cu temperaturi de 2-3 grade. Noaptea, de vineri spre sâmbătă și de sâmbătă spre duminică, temperatura minimă va coborî ușor sub zero, spre -3 sau -4 grade.

Cu aceste modificări semnificative în condițiile meteorologice, românii sunt îndemnați să se pregătească pentru o perioadă rece și să aibă în vedere schimbările de vestimentație și alte precauții pentru a face față acestui val de aer polar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: