Redactia.ro
Home » Știri » Gestul banal care îți pune sănătatea în pericol! De ce nu trebuie să refolosești niciodată cofrajele de ouă

Gestul banal care îți pune sănătatea în pericol! De ce nu trebuie să refolosești niciodată cofrajele de ouă

oua

Un gest aparent banal, pe care mulți dintre noi îl facem, se pare că este foarte dăunător pentru sănătatea noastră. Concret, refolosirea cofrajelor de ouă este un gest care ne pune sănătatea în pericol. Iată explicațiile experților!

Cofrajul de ouă nu se refolosește!

Cofrajele folosite pentru depozitarea ouălor sunt confecționate din carton, așadar nu pot fi dezinfectate corespunzător. Din această cauză, excrementele, bacteriile și germenii care se găsesc adesea pe coaja de ou sunt transferate pe cutie.

„Excrementele reziduale, care se găsesc uneori pe coji de ouă, se lipesc de cutii. Aceasta înseamnă că ouăle proaspete pot fi contaminate cu germeni“, explică experții de la Centrul de Consum din Berlin, Germania.

Așadar, recomandat este să aruncăm cofrajul de ouă după o singură utilizare. În plus, este la fel de important să ne spălăm foarte bine pe mâini după ce am manipulat ouăle pentru că acestea pot conține agenți patogeni precum Salmonella.

Dacă o persoană a consumat alimente care au fost alterate de Salmonelle atunci simptomele vor apărea în aproximativ 12-26 de ore de la consum. Între simptomele principale se numără diareea, febra, cefaleea și crampele abdominale, iar cei care vor prezenta cele mai aspre simptome vor fi copii mici, bătrânii și persoanele cu un sistem imunitar slăbit.

Cum se depozitează corect ouăle

Medicii recomandă păstrarea ouălor în interiorul frigiderului, pentru că deschidem și închidem des frigiderul într-o zi, iar mișcarea aceasta repetată va face ca albușul și gălbenușul să se disperseze mult mai repede.

Așadar, cofrajul cu ouă se va ține în interiorul frigiderului, nu pe ușa lui. Așadar, este important să nu așezăm ouăle pe ușa frigiderului, deși multe dintre frigidere au prevăzut un loc special pentru depozitarea ouălor în acea zonă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: