Redactia.ro
Home » Știri » Gestul care ți-ar putea salva viața! Iată ce trebuie să faci dacă te afli în situații-limită

Gestul care ți-ar putea salva viața! Iată ce trebuie să faci dacă te afli în situații-limită

GALERIE FOTO (2) agresiune

Există situații în care o persoană poate avea nevoie de ajutor pentru că integritatea ei fizică și psihică este pusă în pericol, însă orice semnal sonor nu ar face decât să atragă atenția agresorului. Iată semnul pe care trebuie să îl faceți dacă sunteți urmăriți, obligați să mergeți undeva de către o persoană în care nu aveți încredere sau pur și simnplu nu vă simțiți în siguranță.

Gestul pe care trebuie să-l faci atunci când ai nevoie de ajutor

Gestul este menit să nu atragă atenția abuzatorului, însă el poate fi observat cu ușurință de către cei din jur. Pe internet există și un videoclip cu rol demonstrativ care explică concret cum trebuie efectuat corect semnalul și cum ar trebui să reacționeze persoanele care văd acest gest. Semnalul pentru ajutor a fost creat în urmă cu doi ani de către o organizație care luptă pentru drepturile femeilor și și-a demonstrat deja eficiența și aplicabilitatea.

gest
Pașii efectuării semnalului de ajutor

Abuzul poate fi de mai multe forme, însă în mod cert are consecințe dramatice din punct de vedere psihologic și emoțional asupra persoanei respective. Este important să reușim să identificăm tiparele de comportament abuziv. Statisticile din România sunt unele îngrijorătoare. Conform unui sondaj făcut în anul 2018, la fiecare 30 de secunde, o femeie din țara noastră este agresată fizic de către concubin sau partenerul de viață!

O adolescentă a scăpat cu viață după ce a solicitatr ajutorul folosind semnalul pentru ajutor

O adolescentă de 16 ani a reușit să scape cu viață din mâinile unui agresor pentru că a folosit acest semn. Se afla în mașină altături de cel care o răpise, așadar nu avea cum să țipe sau să facă gesturi evidente pentru că ar fi înrăutățit situația. Un alt participant la trafic a sesizat gestul adolescenței și a solicitat de urgență intervenția polițiștilor. Desigur, pentru ca acest semnal să fie unul eficient este necesară educația populației, astfel încât fiecare individ să fie capabil să-l recunoască și să cunoască ce reprezintă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: