Redactia.ro
Home » Știri » Gestul impresionant al unui copil de doar nouă ani. Ce a făcut băiatul pentru victimele cutremurelor din Turcia întrece orice imaginație: „Am decis să trimit…”

Gestul impresionant al unui copil de doar nouă ani. Ce a făcut băiatul pentru victimele cutremurelor din Turcia întrece orice imaginație: „Am decis să trimit…”

GALERIE FOTO (2) Gestul impresionant al unui copil de doar nouă ani. Ce a făcut băiatul pentru victimele cutremurelor din Turcia întrece orice imaginație: "Am decis să trimit..."

Turcia trece în continuare prin momente de groază și consecințele cutremurelor de ieri apar neîncetat. Situația se agravează din moment în moment și întreaga lume este solidară cu victimele seismelor care au făcut prăpăd. De la cel mai mic la cel mai mare, oamenii încearcă să ajute cum pot și la fel a făcut și un copil de doar nouă ani, care a luat o decizie radicală când a aflat de dezastru.

Copilul care și-a donat toate economiile pentru Turcia

Tragedia din Turcia a zguduit o lume întreagă și a mobilizat o mulțime de oameni. Regiunea lovită de cutremur primește în acest moment ajutor din fiecare colț al lumii fie în ceea ce privește operațiunile de salvare, fie din punct de vedere financiar. Un copil de doar nouă ani a decis să se implice și el, dând tuturor o lecție de omenie și bunătate.

Un copil din provincia Düzce a decis să își doneze toate economiile din pușculiță, impresionat fiind de chinurile prin care trec oamenii din zonele afectate de cutremur. Alparslan Efe Demir a făcut o scrisoare pentru semenii săi și a mers împreună cu mama sa la agenția umanitară Semiluna Roșie Turcă, unde a anunțat că vrea să dea o mână de ajutor copiilor aflați la nevoie.

„Am decis să donez copiilor de acolo banii pe care i-am primit de la bunici. E în regulă dacă nu îmi mai cumpăr ciocolată. O să le trimit și jucării și haine, pentru că niciun copil nu merită să înghețe de frig sau să se înfometeze.”, a mărturisit copilul.

Povestea din spatele gestului șocant

Gestul impresionant al copilului ascunde și o poveste extrem de tristă. În urmă cu doar câteva luni, în noiembrie, Alparslan Efe Demir a supraviețuit unui cutremur puternic, de 5.9 grade, care a lovit provincia Düzce. Copilul și familia sa au fost la un pas de moarte și cu durere în suflet își amintesc cum au locuit zile întregi în corturi, după ce locuința lor a fost distrusă. Faptul că a supraviețuit îl face și acum recunoscători pe micuț, care crede că totul a fost o minune.

„Am fost îngrozit decutremurul din Duzce! Acum am simțit aceeeași frică atunci când am aflat de seismele din numeroasele orașe din zonă.”, a declarat copilul, motivându-și alegerea de a dona pentru copiii Turci.

Amintim că seismul a avut loc pe 23 noiembrie 2022, cu epicentrul în districtul Golyaka din provincia Duzce și resimțit până la Istanbul și Ankara. Au urmat alte 70 de replici și pagubele au fost destul de mari. În jur de 50 de persoane au fost rănite în urma cutremurului, iar una dintre ele a fost în stare gravă după ce a sărit de la un balcon din cauza panicii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: