Redactia.ro
Home » Știri » Gestul impresionant pe care o femeie l-a făcut pentru soțul ei bolnav. Medicii au rămas surprinși: „Am știut dintotdeauna că suntem compatibili”

Gestul impresionant pe care o femeie l-a făcut pentru soțul ei bolnav. Medicii au rămas surprinși: „Am știut dintotdeauna că suntem compatibili”

GALERIE FOTO (2) Gestul impresionant pe care o femeie l-a făcut pentru soțul ei bolnav.

Gestul impresionant pe care o femeie l-a făcut pentru soțul ei bolnav. Florina i-a oferit o șansă la viață normală soțului ei. Daniel Huțuțoi nu și-a mai putut folosit rinichii și să facă dializa după ce o afecțiune genetică i-a distrus funcția renală. După două zile de dializă, medicii i-au spus că pentru boala sa nu poate primi un rinichi de la un membru al familiei și că va trebui să aștepte un donator compatibil.

Gestul impresionant pe care o femeie l-a făcut pentru soțul ei bolnav. Medicii au rămas surprinși: „Am știut dintotdeauna că suntem compatibili”

Daniel Huțuțuoi, 43 de ani a ajuns să nu-și mai poată folosi rinichii și să facă o dializă după ce afecțiune genetică i-a distrus funcția renală. După două luni de dializă, medicii l-au anunțat că pentru boala sa nu putea primi un rinichi de la membrii familiei și că va trebui să fie compatibil cu un donator cadaveric. Soția sa, Florina a luat atunci o decizie radicală. Povestea celor doi soți a avut loc la SPitalul „Dr. C.I.” Parhon din Iași, iar medicii spun că sunt doar șase cazuri de transplanturi intre soți efectuate la Parhon in ultimii 22 de ani. Florina și-a dorit foarte tare să fie testată pentru a-l ajuta pe soțul ei să poată avea o viață normală.

„Șansa acestui bărbat a fost că soția sa a fost acord să doneze, iar analizele au arătat că există o compatibilitate bună. Pe lângă compatibilitatea imunologică a fost și una emoțională. Dată fiind afecțiunea genetică, nu erau multe alte șanse pentru a se realiza un transplant de la o rudă apropiată, astfel că acesta trebuia să aștepte să fie compatibil pentru a primi un organ de la un donator aflat în moarte cerebrală”, a declarat pentru gândul. ro, conf.dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al unității medicale.

Daniel a ajuns de urgență la spital în urmă cu două luni într-o stare gravă, aproape de comă. Soția sa a povestit pentru sursa de mai sus că a început să plângă când a auzit că soțul ei care a făcut 16 ani lupte libere, va fi dependent de aparatul de dializă o dată la două zile. „Am zis că nu, îi ofer eu un rinichi, vreau să facă transplant, nu dializă. Doctorul a zis că trebuie să așteptăm, nu decurg așa lucrurile, trebuie stabilizat și trebuie să facem teste de compatibilitate. Într-o lună de zile am făcut toate testele, toate analizele și am ieșit compatibili. Am zis pe loc, m-a văzut o doamnă că plâng și a zis să stau liniștită, credea că va face dializă, că soțul ei face de 10 ani, dar eu am zis că nu, soțul meu are abia 43 de ani și un copil acasă. Am simțit dintotdeauna că suntem compatibili”, a spus Florina.

Florina a donat un rinichi ca să își salveze soțul Sursa foto Gandul

Florina i-a donat un rinichi soțului ei

Florina a decis să își salveze soțul și i-a donat un rinichi acestuia. Acum femeia se simte bine și spune că a făcut-o pentru copil, pentru familia lor și abia așteaptă să-i povestească fiului său ce a făcut pentru tatăl său. „Am avut mari emoții, mi-a fost frică, dar dorința de a fi aproape când e nevoie mai mult a fost mai mare decât frica. Trebuie să fim aproape, familiile trebuie să fie unite în astfel de momente. Vreau să fiu un exemplu, nu se întâmplă nimic grav să faci un lucru bun, familiile trebuie să fie unite”, a mai declarat femeia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: