Redactia.ro
Home » Monden » Gheorghe Turda a adunat banii cu mătura și cu fărașul. Ce avere are artistul după cinci decenii de muncă

Gheorghe Turda a adunat banii cu mătura și cu fărașul. Ce avere are artistul după cinci decenii de muncă

gheorghe turda

Gheorghe Turda, în vârstă de 75 de ani, este unul dintre cei mai apreciați artiști de muzică populară din țara noastră. Ajuns la vârsta la care unii și-ar dedica timpul relaxării și nepoților, Gheorghe Turda este la fel de activ ca în tinerețe și încă mai susține concerte în țară. Așa se face că a reușit să pună la o parte o sumă frumoasă de bani.

Gheorghe Turda a adunat banii cu mătura și cu fărașul

Deși a evitat să spună concret ce sumă de bani are în conturi după peste 5 decenii de activitate, Gheorghe Turda a dezvăluit totuși o informație picantă din cariera sa. La un moment dat a obținut atât de mulți bani la o cântare încât a fost nevoit să-i strângă de pe jos cu mătura și cu fărașul.

Gheorghe Turda a refuzat să divulge cât de bogat este după o carieră de 55 de ani în două ansambluri muzicale importante din România, respectiv Rapsodia Română și Ciocârlia. El a dezvăluit că a obținut venituri strict prin munca sa și a subliniat că este nespus de mândru de faptul că poate încânta publicul în continuare.

„De regulă nu se spune, e o pensie oficială, de ofițer în rezervă, pentru muncă pe care am depus-o 52 ani. Eu când am ieșit la pensie, aveam mai mulți ani de pensie decât de activitate.

Da, am câștigat mulți bani din muzică! Mi s-a întâmplat cândva, la un local pe la Piață Unirii, atunci am câștigat atât de mulți bani încât a venit femeia de serviciu și a adunat cu o matură și farasul banii de pe scenă”, a povestit Gheorghe Turda, în cadrul unui podcast.

Ce pensie are Gheorghe Turda după o carieră de peste cinci decenii

După 55 de ani petrecuți pe scenă, Gheorghe Turda are un trai confortabil și primește lunar o sumă de bani la care mulți dintre pensionarii României nu ar putea decât să viseze. Gheorghe Turda încasează lună de lună suma de 9.000 de lei pentru că timp de cinci decenii a făcut parte din Ansamblurile Rapsodia Română și Ciocârlia.

„Eu am 55 de ani de activitate la două mari ansambluri, la Rapsodia Română și la Ciocârlia. Am fost șeful ansamblului Ciocârlia și șeful Direcției de Cultură a Ministerului de Interne și sunt mândru de pensia mea. Față de alții care n-au avut aproape nicio… sau poate au avut doar câțiva ani de activitate și au emis pretenția să aibă pensia ca Gheorghe Turda. Da, 9.000 de lei, da. Deocamdată, mulțumită lui Dumnezeu, e bine”, povestea Gheorghe Turda, în platoul emisiunii Antena Stars.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: