Redactia.ro
Home » Știri » Ghid pentru întreținerea imprimantelor – Sfaturi de la DeskON, furnizorul de încredere al birourilor

Ghid pentru întreținerea imprimantelor – Sfaturi de la DeskON, furnizorul de încredere al birourilor

În zilele noastre, când digitalizarea a atins cote maxime și continuă să se dezvolte, orice afacere trebuie să se plieze pe noile cerințe. Cu toate acestea, deși aproape toate lucrurile și procesele au loc online, încă există documente, imagini și prezentări ce necesită imprimare.

De aceea, imprimantele sunt considerate un element central în biroul oricui – de la elevi și studenți și până la afaceri mici, medii și mari. De la documente oficiale la fotografii de familie, acestea ne ajută să transformăm ideile digitale într-o realitate tangibilă.

Bineînțeles că cerințele sunt mari, căci rezultatele trebuie să fie de cea mai bună calitate, iar pentru aceasta, ai nevoie de un furnizor de încredere, de unde să te poți aproviziona cu cele mai bune consumabile pentru instrumentele tale de print.

DeskON este alegerea numărul unu când vine vorba de consumabile compatibile cu orice imprimantă, la prețuri potrivite celor ce-și doresc calitate în timp ce fac și economie.

Întreținerea imprimantei – cheia longevității

DeskON a pregătit un scurt ghid, dar cuprinzător, despre cum poți să prelungești durata de viață a imprimantei tale de acasă sau de la birou în doar 8 pași simpli și ușor de respectat.

Astfel, vei putea evita costurile mari ale reparațiilor și frustarea că îți este imposibil să faci ceea ce ai de făcut în timp util. Deci, economisești și bani, dar mai ales timp valoros.

Curățarea periodică a imprimantei, primul pas important de respectat

Acumularea de praf și reziduuri pe suprafața imprimantei poate afecta calitatea și performanța acesteia. De aceea, este extrem de important să fie curățată periodic, folosind un material moale și uscat, pentru a îndepărta orice urmă de murdărie.

Acesta este un sfat de bun-simț, pentru că un birou curat și aerisit este echivalentul unei minți sănătoase, gata să realizeze și cele mai imposibile task-uri.

Curățarea cartușelor de cerneală sau toner

Există momente când pe hârtia folosită la imprimare apar pete sau linii ce nu ar trebui să fie acolo, iar acesta este modul imprimantei prin care îți arată că trebuie să acorzi atenție cartușului care trebuie curățat, la rândul lui.

Acesta se poate păta din diverse motive și, de aceea, trebuie curățat periodic cu o cârpă moale și uscată. Este important să eviți atingerea suprafețelor sensibile ale cartușelor.

Testarea regulată a imprimării

DeskON recomandă testarea imprimării măcar o dată pe lună, pentru a detecta dacă există probleme în stadii incipiente, care pot fi remediate fără prea multă cheltuială sau stres.

Actualizarea software-ului și a driverelor

Chiar și imprimanta deține parte de soft și drive care trebuie mereu actualizată pentru a face față cererilor. Astfel, te vei bucura de compatibilitate și performanțe îmbunătățite.

Hârtia de calitate, standardul de aur al imprimării calitative

Este de la sine înțeles că hârtia pe care imprimi are o importanță aparte și că poate avea un impact semnificativ asupra rezultatelor finale. Trebuie să te asiguri că alegi hârtie de calitate și adecvată tipului de proiect pe care urmează să-l imprimi, existând hârtie mată, lucioasă și multe alte tipuri.

Supraîncălzirea trebuie evitată

Utilizarea intensivă a imprimantei va duce la supraîncălzirea și defectarea acesteia. Pentru a evita aceste lucruri, este important să permiți acesteia să se răcească între sesiuni lungi de imprimare.

Locul amplasării este la fel de important

Anumite condiții ambientale, precum căldura excesivă și umiditatea, pot cauza deteriorarea imprimantei. De aceea, aceasta trebuie amplasată într-un loc adecvat, unde temperatura și umiditatea sunt în parametri optimi.

Folosește manualul imprimantei și acest ghid de la DeskON

Fiecare imprimantă, ca orice alt dispozitiv, vine cu un manual de utilizare care include instrucțiuni specifice de întreținere. Citește-l și urmează sfaturile prezente, cât și pe cele regăsite în acest ghid. Astfel, te vei bucura mai mult timp de imprimantă și vei face și economii.

Este important, de asemenea, să folosești consumabile de calitate. DeskON are o gamă variată de cerneală, atât refill, cât și tip cartuș, sau de drum unit-uri, toate compatibile, pentru orice tip de imprimantă.

Acordă atenție întreținerii imprimantei și ea te va ajuta să-ți duci proiectele la bun sfârșit. Investiția în întreținerea imprimantei îți va aduce dividende în termeni de eficiență și performanță pe termen lung.

Vizitează site-ul DeskON.ro și oferă-i imprimantei tale cele mai bune piese, la prețuri de neratat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini