Redactia.ro
Home » Știri » Ghiță Ciobanu a stat față-n față cu Premierul țării, Nicolae Ciucă! Uite ce au discutat

Ghiță Ciobanu a stat față-n față cu Premierul țării, Nicolae Ciucă! Uite ce au discutat

Îl mai ții minte pe Ghiță Ciobanu

Reprezentanţii Asociaţiei Profesionale a Ciobanilor au fost primiți marți, la Palatul Victoria, de către Premierul Nicolae Ciucă, transmite Guvernul.

Ghiță Ciobanu a venit la Guvern

Printre cei care au participat la întâlnirea de la Guvernul s-a aflat și actorul de reclame pe care îl știm, deja, cu toții. Ghiță Ciobanu nu a ratat ocazia și și-a făcut apariția la Palatul Victoria.

Agenția de presă știripesurse.ro notează că Ghiță Ciobanu i-a atenționat pe oficiali că subvențiile trebuie să se acorde echitabil.

Cei prezenți la întâlnire, inclusiv ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, au analizat oportunitățile generate de fondurilor europene pentru crescătorii de ovine, precum şi soluţiile necesare pentru dezvoltarea acestui sector.

Nicolae Ciucă: Agricultura este un domeniu prioritar la nivelul Executivului

Premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis că agricultura este un domeniu prioritar la nivelul Executivului. Este cu atât mai important cu cât securitatea alimentară a țării depinde în cea mai mare măsură de sprijinul acordat fermierilor de către statul român. Fondurile europene și finanțările asigurate din bugetul național ar trebui să asigure buna funcționare a domeniului agriculturii din România.

Fermierii care au ajuns la Palatul Victoria au expus provocările și situațiile cu care se confruntă. Printre acestea se numără utilizarea pășunilor, procesarea produselor, genotiparea sau forţa de muncă, arată comunicatul de presă al Executivului.

La rândul său, premierul României, le-a promis producătorilor de ovine și fermierilor că Guvernul îi va susține în totalitate. Totodată, Nicolae Ciucă a mai declarat că împreună cu ministrul Agriculturii, vor identifica și implementa soluții necesare, în parteneriat cu instituțiile statului.

Județele din România cu cele mai multe investiții noi în agricultură, la început de 2022

Numărul investițiilor și proiectelor noi din zona de agro și zootehnie a crescut cu 75% între ianuarie și aprilie 2022. A ajuns la valoarea de 300 milioane de euro, comparativ cu același interval din 2021, arată un studiu.

În primele 4 luni ale anului 2022, proiectele noi în zootehnie au fost în procent de 56%, în timp ce proiectele agrotehnice au fost în proporție de 44%, potrivit unui raport IBC Focus.

Creșterea numărului de investiții noi a devenit o tendință, mai ales în contextul discuțiilor despre criza alimentară și în condițiile în care care lanțurile de producție și distribuție în zona de securitate alimentară sunt afectate din cauza războiului din Ucraina.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: