Redactia.ro
Home » Știri » Gigi Becali a dat jumătate de milion de euro Partidului Social Democrat. Care este motivul

Gigi Becali a dat jumătate de milion de euro Partidului Social Democrat. Care este motivul

Gigi Becali, finanțatorul FCSB, și-a exprimat sprijinul pentru Gabriela Firea, fina sa, oferindu-i o donație de 500.000 de euro pentru a o susține în campania electorală. Firea, senatoare PSD și fost primar general al Capitalei, intenționează să candideze pentru același post în 2024, după ce a pierdut alegerile din 2020 în fața lui Nicușor Dan. Suma oferită de Becali este menită să sprijine candidatura soției lui Florentin Pandele și, potrivit spuselor sale, își va recupera banii după campanie.

Gigi Becali își susține fina în campania electorală

Cu o donație generoasă de 500.000 de euro, Gigi Becali își ajută fina să își îndeplinească obiectivele politice, fiind convins că sprijinul său va face o diferență în campania electorală. Becali a explicat că Gabriela Firea i-a cerut ajutorul deoarece candidații la europarlamentare trebuie să împrumute bani, pe care ulterior îi vor recupera. „Fina mea candidează. Ea nu are bani. Candidații de la europarlamentare trebuie să dea niște bani împrumut, pe care-i iau înapoi. Și ea nu are de unde. Așa fac partidele. Și a venit la mine să o ajut, și eu i-am dat că este fină.

Sprijinul lui Becali este unul semnificativ, având în vedere amploarea competiției electorale pentru funcția de primar general al Bucureștiului. Firea speră să își recapete poziția și să se revanșeze după pierderea din 2020.

Derapajul sexist al lui Gigi Becali

Cu toate acestea, sprijinul financiar al lui Becali vine după un comentariu controversat făcut în luna februarie, când a sfătuit-o pe Gabriela Firea să se retragă și să lase locul unui bărbat. „Din punctul meu de vedere, i-aș spune să stea liniștită. I-am spus așa: «E mult mai onorant să fii senator ca femeie decât să te bați ca primar într-un oraș». Funcția de primar al Capitalei e grea, de bărbat. Bine, acum veți spune că sunt misogin, dar nu.

Comentariile sale au fost considerate de mulți drept un derapaj sexist, declanșând critici pe scară largă. Firea a răspuns atunci cu diplomație, continuând să se pregătească pentru candidatura la primărie și să obțină sprijinul necesar pentru a câștiga competiția electorală din 2024.

Gabriela Firea își dorește revanșa în 2024

După înfrângerea suferită în 2020, Gabriela Firea se întoarce în cursa electorală cu intenția clară de a recâștiga funcția de primar al Bucureștiului. Această campanie reprezintă o oportunitate de a-și reafirma angajamentul față de oraș și de a-și prezenta viziunea asupra dezvoltării Capitalei. Pe lângă sprijinul politic din partea PSD, Firea mizează și pe susținerea financiară a unor persoane influente precum Gigi Becali.

Revenirea ei în cursă este un test important atât pentru popularitatea sa, cât și pentru sprijinul pe care îl poate mobiliza într-un mediu politic tot mai polarizat. Cu un mesaj axat pe îmbunătățirea infrastructurii și pe creșterea calității vieții pentru locuitorii Bucureștiului, Firea își dorește să recâștige încrederea celor care și-au pierdut optimismul după pierderea din 2020.

Rămâne de văzut dacă sprijinul lui Gigi Becali, alături de propriile strategii și eforturi, va fi suficient pentru a schimba opinia publică în favoarea sa. Alegerile locale din 2024 se conturează a fi o competiție intensă, iar Gabriela Firea este hotărâtă să își ia revanșa și să recâștige poziția de primar general al Capitalei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: