Redactia.ro
Home » Știri » Greșeala pe care multe gospodine o fac atunci când gătesc paste. Din cauza aceasta se lipesc

Greșeala pe care multe gospodine o fac atunci când gătesc paste. Din cauza aceasta se lipesc

paste

Dacă ești pasionat de gătit și ai pregătit paste la un moment dat, cu siguranță ai întâlnit problema lipirii acestora. O metodă clasică pentru a preveni această problemă este adăugarea de ulei de măsline în apa de gătit. Dar oare acest lucru chiar funcționează?

Greșeala pe care multe gospodine o fac atunci când gătesc paste

În primul rând, trebuie să știm că uleiul de măsline este un ingredient prețios în bucătărie și poate adăuga o aromă minunată mâncărurilor. Însă, atunci când vine vorba de prevenirea lipirii pastelor, adăugarea de ulei de măsline poate fi mai puțin eficientă decât am crede.

Unul dintre motivele pentru care uleiul de măsline poate să nu funcționeze este faptul că acesta se va ridica la suprafața apei și nu va ajunge la pastele care se lipesc. De asemenea, poate face pastele mai unsuroase, ceea ce poate afecta textura finală a preparatului. În plus, există riscul ca uleiul să interferreze cu aromele sosurilor.

În loc de adăugarea de ulei de măsline în apa de gătit a pastelor, unii bucătari sugerează să se folosească mai multă apă și să se amestece frecvent pentru a preveni lipirea. De asemenea, adăugarea de sare în apa de gătit poate să ajute la îmbunătățirea gustului și la scăderea șanselor ca acestea să se lipească.

Conform recomandărilor de la Eat This, Not That, cantitatea de apă este cheia pentru a evita lipirea pastelor. Cu cât folosești mai multă apă în timpul fierberii, cu atât amidonul din paste se diluează mai mult în apă și va fi mai puțin probabil să se lipească atunci când le scurgi.

Cum poți evita lipirea pastelor în timpul preparării lor

Pentru a evita lipirea pastelor în timpul gătirii, există câteva trucuri simple pe care le poți încerca

  • Fierbe pastele într-o oală mare cu multă apă. Cu cât cantitatea de apă este mai mare, cu atât amidonul răspândit în apă va fi mai diluat și, ca urmare, se va lipi mai puțin când vei scurge pastele. Ar trebui să folosești aproximativ 4 litri de apă la fiecare 450 grame de paste.
  • Adaugă sare în apa în care fierbi pastele. Acest lucru nu numai că va adăuga un gust delicios pastelor, dar va ajuta și la reducerea lipirii, deoarece va preveni formarea coloanelor de amidon între firele de paste.
  • Amestecă pastele din când în când în timpul fierberii. Acest lucru va ajuta la prevenirea lipirii pastelor, deoarece va separa firele de paste.
  • Nu clăti pastele cu apă rece după ce le-ai scurs. Acest lucru va spăla amidonul din pastele fierbinți, dar va face și ca pastele să se răcească și să se lipească mai ușor. În loc de aceasta, poți să amesteci pastele cu sosul și să le servești imediat.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: