Redactia.ro
Home » Stil de viață » Greșeala pe care o fac multe gospodine! Câte zile se ține, de fapt, o sticlă de lapte deschisă la frigider

Greșeala pe care o fac multe gospodine! Câte zile se ține, de fapt, o sticlă de lapte deschisă la frigider

Greșeala pe care o fac multe gospodine! Câte zile se ține, de fapt, o sticlă de lapte deschisă la frigider

Greșeala pe care o fac multe gospodine! Iată câte zile se ține, de fapt, o sticlă de lapte deschisă la frigider!

Câte zile se ține, de fapt, o sticlă de lapte deschisă la frigider

Vă puteți imagina viața fără lapte? Ne pare rău persoanelor cu intoleranță la lactoză, noi știm cu siguranță că puteți! Așadar, laptele este un produs de bază în fiecare gospodărie. Este o sursă excelentă de nutrienți necesari pentru creștere și dezvoltare. De fiecare dată când vă deschideți frigiderul, cu siguranță se află o sticlă de lapte. V-ați întrebat vreodată cât timp puteți păstra laptele în frigider? Deși laptele nu se strică ușor, dar se strică imediat dacă nu este depozitat corespunzător.

Produsele lactate sunt bogate în substanțe nutritive care sunt hrănitoare. Cu toate acestea, acești nutrienți încurajează, de asemenea, dezvoltarea bacteriilor. În timp ce unii cred că laptele rămâne proaspăt atât timp cât este consumat înainte de data limită de consum, de fapt, cel mai bine este să păstrați laptele proaspăt în frigider la 4°C și să îl consumați în termen de trei zile de la deschidere.

Încercați să cumpărați doar cantitatea necesară de produse lactate pe care o puteți consuma!

Depozitați laptele în mod corect

Ca orice alt produs din cămară, laptele este perisabil! Este foarte recomandat să puneți laptele la frigider în termen de 2 ore de la deschiderea sticlei/cutiei. Ei bine, calitatea laptelui scade de la o zi la alta chiar și după ce este depozitat în frigider, laptele obișnuit se strică în 3 zile dacă este păstrat la temperatura camerei.

Cu toate acestea, dacă laptele este depozitat corespunzător, acesta va începe să se acrească în 8-10 zile. Ei bine, acest lucru depinde cu siguranță de tipul de lapte folosit, de expunerea la aer și de temperatura de depozitare și nu numai.

Atunci când laptele este expus la aer, oxigenul intră în recipient și ajută bacteriile să se dezvolte mai repede. Iar atunci când laptele se contaminează cu aceste bacterii, devine dificil să le elimini . Puteți prezice cu ușurință diferența de calitate a laptelui prin mirosul neplăcut sau prin gustul laptelui.

Puteți congela laptele?

Absolut! Dacă nu știați deja acest lucru, puteți congela laptele. Puteți fie să-l umpleți în tava de gheață și să faceți cuburi, fie să depozitați laptele într-un recipient etanș și să-l congelați.

 

 

Sursa foto: dairyfarmersofcanada.ca

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: