Redactia.ro
Home » Știri » Greșeala pe care o faci atunci când prepari clătite! Ingredientul care NU trebuie să lipsească

Greșeala pe care o faci atunci când prepari clătite! Ingredientul care NU trebuie să lipsească

clatite

Clătitele sunt, fără îndoială, printre deserturile preferate ale românilor. Iată cum le poți prepara precum un adevărat bucătar. Secretul este cât se poate de simplu și la îndemâna oricui!

Ce trebuie să folosești neapărat atunci când faci clătite

Untul este ingredientul principal pe care patiserii se bazează atunci când pregătesc acest desert delicios. Untul are rolul de a lega toate elementele din compoziție. În plus, cu ajutorul acestui produs alimentar, nu va mai trebui să adăugați ulei de floarea soarelui. Nu trebuie decât să ungeți fundul tăvii cu unt înainte de a începe să turnați compoziția în tigaie. În plus, folosirea untului are un rol important și la scăderea timpului necesar coacerii. 

Un alt truc de care trebuie să ții cont dacă dorești ca clătitele să fie pufoase: laptele pe care îl adăugați trebuie să fie fierbinte pentru a mări aderența făinii. În plus, făina ar trebui să fie cernută cu puțin timp înainte de a fi utilizată, spun chefii.

Secretul lui chef Florin Dumitrescu pentru cele mai pufoase clătite

Chef Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai apreciați bucătari, are un secret neașteptat pentru niște clătite pufoase, care să fie pe placul celor mai mofturoși dintre musafiri: BEREA. Cine s-ar fi gândit că berea poate fi elementul-cheie al unui desert de nota 10?

Într-un bol, de preferat unul de plastic, amestecați făina cu ouăle, zahărul, sarea și adăugați laptele treptat până obțineți un amestec perfect omogen. Apoi, adăugați berea și doar câteva picături de ulei. Cele două ingrediente vor oferi o textură pufoasă clătitelor!

Pentru umplutură puteți folosi nucile și mierea, ca alternativă la gem sau cremă de ciocolată. Nucile se prăjesc în tigaie, fără ulei. Se lasă la răcit, iar apoi sunt amestecate cu mierea. Produsul obținut se distribuie, în mod egal, pe clătite. Iată rețeta unui preparat savuros! Poftă bună!

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: