Redactia.ro
Home » Știri » Greșeala pe care o faci fără să știi și care dăunează foarte grav sănătății. De ce să nu mai bei apa lăsată peste noapte în pahar

Greșeala pe care o faci fără să știi și care dăunează foarte grav sănătății. De ce să nu mai bei apa lăsată peste noapte în pahar

pahar

Ați lăsat vreodată un pahar cu apă peste noapte, sesizând ulterior că are gust diferit? Ei bine, acest fenomen are loc din cauza dioxidului de carbon. Specialiștii din domeniul sănătății recomandă tuturor să nu bea apă dacă aceasta a fost lăsată mai multe ore pe noptieră. Află în rândurile următoare de ce să nu bei apa lăsată peste noapte în pahar.

De ce să nu bei apa lăsată peste noapte în pahar

Unii dintre noi au obiceiul de a lăsa pe noptieră, în timpul nopții, un pahar sau o sticlă cu apă. În cazul în care ni se face sete, putem să ne trezim și să bem rapid o gură de apă, fără a fi nevoie să mergem la bucătărie. A doua zi dimineață, am putea avea tendința de a consuma din nou aceeași apă. Este, însă, sănătos să facem acest lucru?

Experții din domeniul sănătății ne recomandă să nu consumăm apa stătută peste noapte. Ați observat vreodată că prezintă un gust ușor diferit? Asta se întâmplă din cauza dioxidului de carbon. Când un pahar cu apă stă neacoperit timp de opt ore, dioxidul de carbon din încăpere începe să se amestece cu lichidul din pahar.

Fenomenul conduce la scăderea nivelului de pH al apei. Astfel, apa capătă un gust neplăcut. Specialiștii spun că nu este greșit să consumi apa care a stat peste noapte pe noptieră, atât timp cât este depozitată corespunzător. Altfel, se recomandă evitarea consumului.

Dincolo de acest aspect, însă, trebuie luată în considerare și o altă problemă. Prezența prafului, chiar a țânțarilor în paharul de apă neacoperit poate să conducă la contaminarea apei. Nu este recomandat să bem apă nici dintr-o sticlă care a rămas fără capac. Apa din recipient ar fi putut fi contaminată cu tot felul de bacterii care pot conduce la diverse boli, spun medicii.

Nu în ultimul rând, apa nu ar trebui să fie băută niciodată direct din sticlă. Pe marginea recipientului se pot depune cele mai multe bacterii, care pot afecta sănătatea consumatorului. Sticla de apă trebuie întotdeauna acoperită cu un dop.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini