Redactia.ro
Home » Știri » Grevă STB în București. În Capitală nu circulă tramvaiele, troleibuzele sau autobuzele

Grevă STB în București. În Capitală nu circulă tramvaiele, troleibuzele sau autobuzele

Este grevă STB în București! Angajații Societății de Transport București au intrat joi dimineață în grevă spontană, după acțiunea de protest de miercuri. Așadar, transportul public de suprafață este paralizat complet.

Grevă STB în București. Șoferii de autobuze, troleibuze și vatmanii de tramvaie nu s-au urcat în vehiculele de transport în comun în această dimineață.

UPDATE 8:50 Este o grevă ilegală, este declarația făcută de Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă făcută în această dimineață.

„Nu este o grevă spontană, aşa cum se afirmă. Este o grevă orchestrată. Avem plângerile penale scrise împotriva liderilor de sindicat care au orchestrat-o”, a adăugat Nicuşor Dan. „Şoferii au căzut în plasa acestor manipulări. Fac apel la şoferi să înţeleagă gravitatea acţiuilor lor, fac apel să reia activitatea pentru că afectează viaţa bucureştenilor. (…) Le transmit şoferilor că sunt deschis la un dialog, dar nu prin intermediul liderilor de sindicat”.

UPDATE 8:20 Metrorex a anunțat că introduce în circulație toate trenurile disponibile și va circula în orele de vârf la un interval minim posibil, a anunțat compania.

Grevă STB în București. În Capitală nu circulă tramvaiele, troleibuzele sau autobuzele

La depoul Bucureștii Noi a venit încă de la primele ore ale dimineții chiar directorul general al societății care s-a rugat de oameni să iasă pe traseu.

”Rugămintea mea e următoarea: Ieșiți pe traseu, pentru că nu vreau să fiți manipulați. Credeți-mă, o să aveți parte de toate drepturile!”, le-a transmis șoferilor Adrian Criț, director general STB.

Așa au decurs discuțiile în această dimineață între directorul general STB și sindicaliști la autobaza din Bucureștii Noi. Dar în zadar. Nimic nu i-a făcut pe șoferi să pornească pe traseu.

Nici din autobaza Dudești nu a plecat niciun vehicul STB.

Președintele sindicaliștilor îi reproșează primarului general al Capitalei că i-a tratat cu dezinteres pe angajații STB.

”Mă gândesc că dacă va vedea, începând cu ora 06:00, când traficul devine mai aglomerat, ce se întâmplă în București, poate atunci se va gândi că e bine să ne punem cu toții la masă și mi se pare că este o soluție foarte simplă: demisia directorului general sau demiterea lui de către membrii consiliului de administrație”, a declarat acesta.

Conducerea Serviciului Public de Transport în comun din București îi avertizează pe protestatari că vor fi penalizați pentru orele nelucrate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: