Redactia.ro
Home » Știri » Gripa sezonieră a făcut primele victime. O tânără de 25 de ani a murit la scurt timp după ce a fost diagnosticată cu gripă

Gripa sezonieră a făcut primele victime. O tânără de 25 de ani a murit la scurt timp după ce a fost diagnosticată cu gripă

gripa

România se află în stare de alertă din cauza numărului de cazuri de gripă care pare să se afle pe o pantă ascendentă. Joi, pe 5 ianuarie, au fost primele două decese produse de virusul gripal pe teritoriul țării noastre.

Gripa a făcut două victime pe teritoriul României

În ziua în care care autoritățile au anunțat că în România există stare de alertă epidemică și nu epidemie de gripă, au fost comunicate primele două decese provocate de către virusul gripal din acest sezon.

INSP a anunţat, joi, primele două decese confirmate cu virus gripal din acest sezon, fiind vorba de două femei din Bucureşti. Una de 25 de ani și o alta de 50 de ani, ambele nevaccinate împotriva gripei sezoniere.

În primul caz este vorba de ofemeie în vârstă de 25 de ani, din București, fără condiții medicale pre-existente și nevaccinată antigripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3. În al doilea caz este vorba de o femeie în vârstă de 50 de ani, tot din București, având condiții medicale pre-existente, dar nevaccinată antigripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H1, relatează Observator News.ro.

Este recomandată purtarea măștilor de protecție în spațiile închise. În unitățile școlare, care vor fi redeschise pe 9 ianuarie, se va face triajul. Copiii care prezintă simptompe vor fi izolați acasă, potrivit recomandărilor specialiștilor în domeniul sănătății.

Recomandările ministrului Sănătății, Alexandru Rafila

– Evitarea aglomerațiilor și eventual purtarea măștilor de protecție în spațiile aglomerate.

– Consultarea medicului de familie la apariția virozelor respiratorii.

– Consultarea centrelor de evaluare sau a centrelor de permanență și continuarea vaccinării antigripale.

– Procesul educațional va reîncepe în 9 ianuarie. Nu încurajăm neparticiparea la cursuri.

– Accentul trebuie pus pe prevenție.

– Realizarea triajului zilnic când elevii intră la școală sau grădiniță.

– Purtatea măștilor de protecție de cadrele didactice și, de ce nu, de elevi

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini