Redactia.ro
Home » Stil de viață » Grupa de sânge ne poate indica riscul anumitor boli. Ce persoane sunt expuse la afecțiuni cardiace grave 

Grupa de sânge ne poate indica riscul anumitor boli. Ce persoane sunt expuse la afecțiuni cardiace grave 

Riscul de boli de inimă ar putea fi legate de grupa sanguină pe care o avem. S-a descoperit că persoanele cu anumite grupe de sânge au un risc mare de a se îmbolnăvi! Iată e persoane sunt expuse la afecțiuni cardiace grave!

Ce persoane sunt expuse la afecțiuni cardiace

Grupele de sânge A, B sau AB au un risc mai mare de boli coronariene decât persoanele cu grupa de sânge O. Cei cu cea mai rară grupă de sânge, AB, au avut cel mai mare risc, potrivit unei cercetări efectuate de „Harvard School of Public Health” (HSPH), sub coordonarea profesorului asistent din cadrul Departamentului de Nutriție, Lu Qi. 

„Deși oamenii nu își pot schimba grupa sanguină, constatările noastre pot ajuta medicii să înțeleagă mai bine cine este expus riscului de a dezvolta boli de inimă”, a declarat rofesorul asistent în cadrul Departamentului de Nutriție Qi într-un comunicat de presă al Asociației Americane a Inimii (AHA).

Crcetătorii au descoperit că persoanele cu grupa de sânge AB au avut cu 23% mai multe șanse de a dezvolta boli de inimă

Profesorul de la Harvard a explicat faptul că este foarte important ca fiecare om în parte să-și cunoască grupa de sînge dar și nivelul de colesterol și tensiune arterială, pentru a putea atenua din riscuri:

„Este bine să vă cunoașteți grupa sanguină în același mod în care ar trebui să vă cunoașteți cifrele privind colesterolul sau tensiunea arterială. Dacă știți că aveți un risc mai mare, puteți reduce acest risc prin adoptarea unui stil de viață mai sănătos, cum ar fi o alimentație corectă, exerciții fizice și lipsa fumatului”, a mai spus acesta pentru aceeași sursă. 

Reunind datele din două studii de cercetare de lungă durată care au urmărit 89.500 de adulți pe parcursul a 20 de ani, cercetătorii au descoperit că persoanele cu grupa de sânge AB au avut cu 23% mai multe șanse de a dezvolta boli de inimă decât ceilalți. Cei cu grupa B au avut un risc cu 11% mai mare, iar cei cu grupa A au avut un risc cu 5% mai mare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: