Redactia.ro
Home » Știri » Guvernul a decis! Băuturile energizante, în aceeași categorie de risc cu țigările și alcoolul. Locurile în care este complet interzisă vânzarea lor

Guvernul a decis! Băuturile energizante, în aceeași categorie de risc cu țigările și alcoolul. Locurile în care este complet interzisă vânzarea lor

bauturi energizante

Guvernul român a introdus o serie de reglementări restrictive în ceea ce privește băuturile energizante, limitând semnificativ atât publicitatea acestora, cât și modalitățile de comercializare. Unele dintre aceste restricții sunt chiar mai stricte decât cele aplicate produselor pe bază de tutun sau băuturilor alcoolice.

Băuturile energizante, tratate precum țigările și alcoolul. Unde se interzice vânzarea și promovarea lor

Un nou proiect de lege, care a fost deja adoptat de senatori, aduce o serie de restricții suplimentare legate de băuturile energizante. Publicitatea online pentru aceste produse va fi complet interzisă, la fel și publicitatea în instituțiile de învățământ. De asemenea, vânzarea acestor băuturi nu va mai fi permisă în școli, spitale sau în proximitatea acestora, nici măcar prin intermediul automatelor amplasate în aceste locuri.

Conform autorilor proiectului, un grup de senatori din PNL, principalul argument pentru reglementarea băuturilor energizante pornește de la considerația că acestea reprezintă o amenințare la fel de mare pentru minori ca și anumite substanțe droguri. Astfel, într-o variantă anterioară a proiectului, se propunea interzicerea vânzării sau oferirii gratuite a băuturilor energizante și produselor derivate acestora persoanelor sub 18 ani, inclusiv prin intermediul comerțului online și a altor metode de vânzare la distanță.

Băuturile energizante, interzise complet în școli și spitale

”Se interzice comercializarea băuturilor energizante şi a derivatelor acestora în unităţile sanitare şi în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar, inclusiv prin automate din incinta acestora”, se menționa într-un articol al proiectului parlamentarilor liberali.

Articolul anterior a suferit modificări în comisiile specializate și a fost aprobat în forma sa revizuită și de către Senat. Prin urmare, în prezent, interzicerea comercializării și a publicității, inclusiv pe platformele online, pentru băuturile energizante și produsele derivate ale acestora se aplică în unitățile de sănătate și în incintele școlilor preuniversitare, inclusiv prin intermediul automatelor din aceste locații, precum și în apropierea școlilor preuniversitare, pe strada principală pe care elevii o folosesc pentru a ajunge la aceste instituții (într-o zonă de 1.000 de metri), conform informațiilor furnizate de Profit.ro.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: