Redactia.ro
Home » Știri » Hackerii din Anonymous România răspund atacului cibernetic al Rusiei! Românii ar fi atacat la rândul lor un site guvernamental din Rusia

Hackerii din Anonymous România răspund atacului cibernetic al Rusiei! Românii ar fi atacat la rândul lor un site guvernamental din Rusia

Anonymous anunță că va divugla 35.000 de fișiere secrete ale Băncii Centrale a Rusiei

Grupul de hackeri Anonymous România susține că a atacat un site guvernamental din Rusia. Acțiunea acestora a venit ca răspuns la acțiunile grupării ruse Killnet de vineri dimineață. Aceștia au atacat site-urile mai multor instituții publice din România, printre care cel al Guvernului și cel al ministerului Apărării Naționale.

Hackerii din România răspund atacului cibernetic al lui Putin

Anonymous România a anunțat vineri seară pe contul de Facebook că a atacat site-ul instituției ruse care gestionează achizițiile publice din Federația Rusă.

Ar fi vorba despre site-ul Zakupki, site-ul sistemulului Informațional Unificat în domeniul achizițiilor din Rusia. La ora publicării știrii, site-ul nu putea fi accesat.

Hackerii din România spun că au răspuns astfel atacului cibernetic declanșat vineri dimineață de grupul de hackeri ruși Killnet asupra mai multor site-uri guvernamentale din România.

Ce mesaj a trimis Anonymous România pe Facebook

„#Anonymous România răspunde atacurilor cibernetice venite din partea grupului de hackeri ruși „KILLNET” asupra României.

A fost atacat website-ul Sistemului Informațional Unificat in domeniul achizițiilor Federației Ruse, unele date au fost șterse definitiv.

[TangoDown]: https://zakupki.gov.ru

#Romania #russia #ataccibernetic”, a scris gruparea de hackeri pe Facebook.

Serie de atacuri cibernetice ale Rusiei asupra site-urilor mai multor instituții din România

O serie de atacuri cibernetice de tip DDOS au avut loc vineri dimineață în România, fiind blocată accesarea site-urilor mai multor instituții – Guvernul, Ministerul Apărării, Poliția de Frontieră, CFR Călători.

Grupul de hackeri pro-Rusia Killnet a motivat vineri pe contul de Telegram atacul postând o poză cu Marcel Ciolacu, căruia îi atribuie în mod fals funcția de președinte al Senatului și o declarație în care ar fi promis Kievului „asistență maximă” în furnizarea de arme letale.

Potrivit reprezentanților MApN, atacul cibernetic nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, fiind doar blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Ministerul Apărării a făcut precizarea că pe site-ul instituției nu sunt încărcate baze de date care să conțină date sensibil sau informații clasificate.

Totodată, MApN a menționat faptul că atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale instituției.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: