Redactia.ro
Home » Știri » Hobby-ul surprinzător care îi unește pe Regele Charles, Kate Middleton și David Beckham, de care majoritatea oamenilor se feresc

Hobby-ul surprinzător care îi unește pe Regele Charles, Kate Middleton și David Beckham, de care majoritatea oamenilor se feresc

GALERIE FOTO (4)

Regele Charles, Kate Middleton și David Beckham împărtășesc o pasiune comună, mai puțin obișnuită pentru celebrități: apicultura. În timp ce mulți oameni evită această activitate din cauza muncii implicate, acești trei cunoscuți figuri publice sunt profund implicați în îngrijirea albinelor și producerea de miere, un hobby care le aduce satisfacții și contribuie la protejarea mediului. 

Regele Charles, un apicultor pasionat

Regele Charles este cunoscut pentru dragostea sa pentru natură și sustenabilitate. Pe lângă pasiunea sa pentru pictura de peisaje și crearea de grădini premiate, el și-a dezvoltat și un interes profund pentru apicultură. În reședința sa privată de la Highgrove House, Charles a creat o pajiște cu flori sălbatice și a instalat 30 de stupi de albine, fiecare adăpostind aproximativ 20.000 de albine. Mierea produsă de aceste albine este cunoscută sub numele de „miere de grădină regală” și poate fi achiziționată de pe site-ul Highgrove Gardens.

Pe lângă Highgrove, Regele Charles a adus stupi de albine și la alte reședințe regale, cum ar fi Clarence House și Palatul Buckingham, subliniind astfel angajamentul său față de protecția albinelor și a biodiversității.

David Beckham, o nouă pasiune descoperită în timpul carantinei

David Beckham, faimosul fotbalist, s-a apucat de apicultură în timpul carantinei, după ce a petrecut trei luni în casa familiei sale din Cotswolds. Beckham nu numai că și-a construit proprii stupi, dar poartă și un costum de apicultor personalizat cu monogramă. El a recunoscut că pasiunea pentru albine a devenit o parte importantă a vieții sale, iar anul trecut i-a dăruit chiar Regelui Charles un borcan de miere produsă acasă, în cadrul unei ceremonii de premiere la Londra.

Într-o întâlnire privată la Highgrove, Beckham a discutat cu Regele despre apicultură și rolul său în promovarea sustenabilității prin intermediul Fundației Regelui. Fotbalistul și-a exprimat dorința de a ajuta tinerii să se apropie de natură și să învețe abilități esențiale pentru protejarea mediului rural.

Kate Middleton, Prințesa de Wales, este și ea o apicultoare dedicată

Împreună cu Prințul William, ea are stupi de albine la reședința lor din Anmer Hall, Norfolk. În 2021, Kate a adus un borcan de miere din stupii săi pentru ca școlarii să-l guste în timpul unei vizite la Muzeul de Istorie Naturală, subliniind importanța biodiversității și a protecției albinelor.

De asemenea, în onoarea Zilei Mondiale a Albinelor din 2022, Prințesa de Wales a publicat o fotografie rară cu ea îngrijind albinele, îmbrăcată în costumul său de apicultor. Aceasta a fost o ocazie de a arăta cât de mult prețuiește această activitate și contribuția sa la protejarea mediului.

Regina Camilla, soția Regelui Charles, este și ea pasionată de apicultură și produce propria miere în reședința sa din Wiltshire, Ray Mill House

Mierea este vândută la Fortnum & Mason, iar fondurile obținute sunt donate în scopuri caritabile. În 2020, Camilla a devenit președinta organizației Bees for Development, care ajută comunități din peste 50 de țări să combată sărăcia și să îmbunătățească biodiversitatea prin apicultură.

James Middleton, fratele lui Kate, și-a început pasiunea pentru apicultură datorită familiei sale, care i-a dăruit primul stup la aniversarea de 24 de ani. El a descris acel cadou ca fiind „cel mai fantastic cadou de ziua de naștere imaginabil”.

Deși apicultura nu este o activitate la care majoritatea oamenilor ar apela, Regele Charles, Kate Middleton și David Beckham demonstrează că această pasiune poate aduce multe beneficii, atât personale, cât și pentru mediul înconjurător. Fascinația lor pentru albine subliniază importanța protejării naturii și a biodiversității, transformând această activitate într-un hobby nobil și util.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: