Redactia.ro
Home » Stil de viață » I-a cerut soțului divorțul după 30 de ani. Bărbatul a rămas șocat pentru că nu a făcut nimic rău

I-a cerut soțului divorțul după 30 de ani. Bărbatul a rămas șocat pentru că nu a făcut nimic rău

Soțul meu a fost șocat și profund rănit când i-am cerut divorțul după treizeci de ani de căsnicie. Credea că fusese întotdeauna un soț bun. Însă aveam un motiv pe care nici măcar nu l-ar fi ghicit. Nu e ciudat cum percepțiile oamenilor asupra aceluiași eveniment pot fi atât de diferite? Chiar și în cazul unui mariaj. Soțul meu, Zack, credea că era un bărbat căsătorit și fericit, în timp ce eu știam că sunt nefericită.

Cele două realități ale noastre s-au ciocnit în cele din urmă când i-am cerut divorțul chiar în ziua aniversării noastre de treizeci de ani de căsnicie, la două săptămâni după ce al treilea și cel mai mic dintre copiii noștri a plecat de acasă. Zack a rămas acolo, uitându-se la mine cu o expresie de șoc absolut. „Ce?” a întrebat. „Cine divorțează?”

„Tu,” i-am spus. „Sau, mai bine zis, eu.”

Zack s-a așezat greu, continuând să mă privească. „Divorțezi de mine?”

„Da,” am repetat. „Divorțez de tine.” „Dar de ce?” a întrebat, iar eu am fost surprinsă să văd lacrimi în ochii lui. „Te iubesc, Kelly, te-am iubit mereu și nu te-am înșelat niciodată, nici măcar o dată!”

„Așa este,” i-am răspuns. „Nu m-ai înșelat niciodată și nici nu ai băut sau jucat la jocuri de noroc.” „Dar… atunci de ce?” a întrebat furios. „Nu am făcut NIMIC și tu divorțezi de mine? Ai o aventură?”

„NU!” am strigat. „Nu am! Vrei să știi de ce te părăsesc, Zack? Îți voi spune…” M-am apropiat de el și l-am privit în ochi. „Te părăsesc pentru că nu ai făcut NIMIC! Când au venit copiii și aveam un loc de muncă cu normă întreagă, iar apoi veneam acasă și făceam treburile casnice singură, tu nu ai făcut NIMIC.

„Când eram atât de bolnavă încât abia mă puteam da jos din pat, nu ai făcut NIMIC; când tatăl meu a murit și eram devastată de durere, nu ai făcut NIMIC; când am trecut prin menopauză și aveam depresie, nu ai făcut NIMIC.

„Când eram atât de tristă că cei doi copii mai mari plecaseră de acasă, nu ai făcut NIMIC. Nu mi-ai adus niciodată o floare doar pentru a-mi spune că mă iubești, nu ai luat niciodată apărarea mea când mama ta era atât de rea cu mine.

„În acea perioadă când mi-am scrântit glezna și abia puteam să merg, tot eu a trebuit să mă trezesc la 6 dimineața și să pregătesc micul dejun — iar tu stăteai acolo sforăind și nu făceai NIMIC. NIMIC pare să fie ceea ce faci cel mai bine!” „Nu mi-ai spus niciodată!” a strigat Zack cu un aer rănit.

„Ți-am spus de fiecare dată când te-am rugat să mă ajuți,” am răspuns. „De fiecare dată când m-am apropiat pentru un sărut și erai mai interesat de ceea ce era la televizor. Ți-am spus când am implorat iubirea și atenția ta, pentru un strop de romantism.

„Ți-am spus acum cinci ani când te-am rugat să mergem la terapie de cuplu și ai refuzat pentru că nu era NIMIC în neregulă și erai fericit.”

„Putem merge acum,” a spus Zack sperând. „Programează întâlnirea și voi veni!” „Desigur, acum că mă vezi hotărâtă să plec,” am comentat. „Dar, de fapt, nu îți pasă suficient încât să cauți un terapeut și să programezi întâlnirea singur.”

„Te rog, Kelly,” a implorat Zack. „Te rog, dă-mi o șansă să te fac fericită!”

L-am privit și o tristețe profundă m-a cuprins. Am dat din cap. „În orice moment din acești treizeci de ani, aș fi dat orice să te aud spunând aceste cuvinte.

„Acum mă uit la tine și tot ce simt este tristețe — și milă. Niciodată nu te-ai deranjat să mă faci fericită, Zack, și sincer, nu mai vreau să pierd nici măcar o zi din viața mea cu tine.” A doua zi, m-am mutat și mi-am găsit un apartament drăguț în Venice Beach, începând o viață nouă. Mi-am vândut mașina și am început să merg peste tot cu bicicleta, chiar și la muncă. Copiii mei au fost șocați, mai ales fiica mea cea mare, Amy, care mi-a spus că tatăl ei era devastat și mergea la un terapeut pentru depresie. Îmi părea rău pentru el, dar propria mea fericire era, în sfârșit, prioritatea mea.

Am început să iau lecții de dans, mi-am făcut prieteni noi, am aruncat hainele demodate pe care le cumpărasem ca să-l mulțumesc pe Zack și mi-am schimbat coafura. Copiii mei erau uimiți și mi-au spus că arăt cu douăzeci de ani mai tânără.

Mă simțeam mai tânără, mai frumoasă, plină de energie și speranță. Un an mai târziu, l-am întâlnit pe Sam, un bărbat dulce și atent care mă răsfață, îmi oferă grijă și atenție, și vrea să mă căsătorească. Cred că încă sunt puțin nervoasă să fac din nou acest pas important, dar am stabilit o dată pentru vară. Nu aș fi putut întâlni un bărbat mai drăguț, iar acum învăț ce înseamnă cu adevărat iubirea.

Cât despre Zack, am auzit că acum se întâlnește cu o femeie mult mai tânără, care îl tratează ca pe un sclav, îl face să îi îndeplinească orice capriciu și îi cheltuie banii cu nemiluita. Cred că fiecare primește ceea ce merită.

Această poveste nu este doar despre despărțire, ci despre cum am redescoperit cine sunt cu adevărat și ce îmi doresc de la viață. Am realizat că, deși nu îți poți schimba trecutul, poți alege să nu lași aceleași greșeli să-ți definească viitorul. Treizeci de ani de mariaj nu au fost irosiți, ci au fost ani de lecții, în care am învățat cine sunt și ce înseamnă cu adevărat fericirea.

Decizia mea de a divorța nu a fost una impulsivă sau nemotivată. A fost rezultatul a treizeci de ani în care am simțit că vocea mea nu era auzită, în care nevoile mele erau ignorate și în care am fost nevoită să mă mulțumesc cu mai puțin decât meritam. În cele din urmă, a fost un pas necesar pentru a-mi recâștiga respectul de sine și pentru a-mi oferi șansa la o viață cu adevărat fericită.

Azi, mă simt liberă și împăcată cu mine însămi. Am descoperit că fericirea mea nu depinde de altcineva și că singura persoană care are puterea să-mi definească viața sunt eu. Am ales să îmi trăiesc viața din plin, să mă bucur de fiecare moment și să nu mă mai mulțumesc niciodată cu „NIMIC”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: