Câteva lucruri simple dar foarte utile, îți pot ușura muncă în bucătărie. Iată câteva trucuri de la cele mai pricepute gospodine!
De ce să pui o lingură de lemn deasupra oalei atunci când gătești
Evită că mâncarea să dea în clocot și să curgă din oală, pe aragaz. Pune o lingură de lemn deasupra vasului de gătit. Acest atât de simplu truc învățat de la cei mai în vârstă a salvat nenumărate aragazuri de la murdărit și, totodată, multe gospodine de la a le curată, a mia oară. Așa că, de fiecare dată când fierbi ciorbă/tocăniță/cartofi/paște/fasole etc., pune transversal o lingură de lemn deasupra, pentru a opri lichidul să mai dea pe afară.
Fără lacrimi atunci când tai ceapa
Din fericire, s-au descoperit câteva trucuri prin care putem tăia ceapa liniștiți, fără să lăcrimăm. O primă modalitate este să ungeți tocătorul cu o felie de lămâie, înainte să vă apucați de gătit. Astfel, ochii vor fi protejați împotriva lăcrimării. De asemenea, o altă soluție care vă scapă de această problemă, este aceea de a pune cuțitul în congelator, timp de 15 minute, înainte să tăiați ceapa. Dacă lama cuțitului va fi rece, vă va ajuta sa nu mai lăcrimați.
De asemenea, o altă soluție utilă este aceea ca hota să fie pornită, până când procesul de tăiere este finalizat. Atunci când doriții să tăiați ceapă în bucățele, bucătăria trebuie să fie bine ventilată, astfel încât să dispersați acizii eliberați, care irită ochii. Pentru a emite o cantitate mai mică de tiopropanal sulfoxid, atunci când este tăiată, ceapa poate fi depozitată în congelator. Un alt truc poate fi purtarea ochelarilor de soare sau de protecție, atunci când tăiați ceapă. Aceștia protejează ochii împotriva senzației de usturime. Mai mult, există magazine care vând ochelari de protecție, creați special în acest scop.
Secretul celei mai pufoase omlete
Omletă pufoasă. Înainte de a bate ouăle pentru omletă, adaugă-le puțină apă minerală. Omletă se va face mai repede și va fi mai gustoasă și mai pufoasă.
Cum poți păstra pâinea proaspătă pentru mai mult timp
Pentru a vă bucura de prospețimea pâinii pentru o perioadă mai lungă de timp este suficient să așezați lângă ea o felie de măr sau o bucată de cartof. Deși cartoful sau mărul se vor usa, pâinea își va păstra în acest mod prospețimea și umiditatea.
Trucul pentru cele mai delicioase clătite
Clătitele sunt, fără îndoială, printre deserturile preferate ale românilor. Iată cum le poți prepara precum un adevărat bucătar. Secretul este cât se poate de simplu și la îndemâna oricui!
Untul este ingredientul principal pe care patiserii se bazează atunci când pregătesc acest desert delicios. Untul are rolul de a lega toate elementele din compoziție. În plus, cu ajutorul acestui produs alimentar, nu va mai trebui să adăugați ulei de floarea soarelui. Nu trebuie decât să ungeți fundul tăvii cu unt înainte de a începe să turnați compoziția în tigaie. În plus, folosirea untului are un rol important și la scăderea timpului necesar coacerii.