Redactia.ro
Home » Știri » Idei pentru amenajarea grădinii folosind pietre decorative

Idei pentru amenajarea grădinii folosind pietre decorative

Montarea de pietre pentru amenajare peisagistică poate îmbunătăți orice grădină. Pe lângă faptul că oferă textura și promovează seninătatea, acestea pot fi folosite și în scopuri practice, cum ar fi drenarea solului și controlul eroziunii. Indiferent dacă doriți să creați o rocărie, o alee pietruită sau o cascadă de piatră, există o varietate de moduri creative de a folosi pietrele decorative pentru amenajarea grădinii.

Pentru amenajari gradini cu piatra apelati cu încredere la o firma specializata in peisagistică, sau construiți singuri în timpul liber. Ideile noastre va vor ajuta!

Ne vom uita la câteva idei grozave pentru utilizarea pietrelor pentru amenajarea spațiului în grădină. De la ridicarea unei fântâni de piatră, a unei borduri de piatră, a unei rocării, stâncării și alte asemenea lucruri. Dacă aveți puțină imaginație, posibilitățile sunt nesfârșite!

Construirea unei grădini de piatră

A face o grădină frumoasă de piatră este una dintre cele mai comune utilizări pentru amenajarea pietrei decorative. Soluția ar putea fi la fel de simplă ca așezarea câtorva pietre într-un loc însorit sau la fel de sofisticată precum crearea unei rețele de grădini pietruite terasate. Dacă doriți să creați un efect natural, utilizați pietricele (mărgăritar sau pietriș de râu, nu piatră concasată) locale în combinație cu plante tolerante la secetă.

Crearea unei alei pietruite

Orice grădină poate beneficia de aspectul rustic al unei alei de stâncă. Pur și simplu se sapă un șanț puțin adânc, se umple cu pietre și se completează (drept) cu un strat de pietriș sau nisip pentru a menține pietrele la locul lor. Este nevoie de pietre de diferite dimensiuni și nuanțe, pentru varietate.

Adăugați o fântână sau o cascadă

Luați în considerare includerea unei cascade de piatră dacă grădina dvs. are un iaz sau altă zonă cu apă. Pentru a realiza acest lucru, strângeți pietre mari una peste alta pentru a simula o cascadă. Sau, pentru ceva mai complicat, luați în considerare construirea unui perete de stâncă cu o cascadă încorporată.

Construirea unui zid de stâncă

Grădina poate obține o formă adăugând un perete de stâncă. Paturi înălțate, pereți de susținere și chiar pereții unui iaz pot fi construite folosind pereți de stâncă. Pentru un perete de piatră cu aspect unificat și echilibrat, în timpul construcției, este esențial să alegeți bolovani care sunt comparabili ca mărime și formă.

Creați un cerc de pietre

O tehnică simplă, dar eficientă, pentru a adăuga atractivitate grădinii tale este crearea unui cerc de stânci. Pune o piatră mare și plată în mijlocul grădinii tale și apoi aranjează pietre mai mici în jurul ei. Aceasta ar putea servi ca piesă centrală sau ca locație pentru o bancă în grădină. În jurul acestui cerc cu pietre, cel mai bine arată un gazon perfect. De obicei semanarea manuala a ierbii nu garantează o zona fără “pete maro”, adică fără goluri de iarbă, așa ca cel mai simplu este să cumpărați rulouri de gazon sau să apelați la un serviciu de montare gazon rulou, al unei firme de peisagistică.

Faceți o graniță de stâncă

O margine de piatră este utilă dacă doriți să marcați perimetrul patului grădinii sau să delimitați zone distincte ale grădinii. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați niște pietre pe marginea patului de grădină pentru a trasa granița. După aceea, completați orice goluri cu pământ sau mulci.

Adăugați o fântână pietruită

Curtea ta poate beneficia de o fântână de piatră care adaugă sunetul calmant al apei curgătoare. Pur și simplu aranjați pietrele într-un cerc sau dreptunghi și plasați o mică fântână arteziana în mijloc.

Adăugați o vatră din piatră

Dacă preferați să vă relaxați afară seara, o vatră din piatră pentru foc poate fi un plus minunat pentru orice curte. Pur și simplu plasați un inel metalic în mijlocul unui aranjament circular de pietre.

Adăugați o bancă de piatră

Un plus de atractie, dar și util pentru grădina poate fi o bancă din piatră. Pur și simplu se așează niște pietre uriașe pentru a face spătarul și scaunul băncii, apoi completați cu o piatră plată.

Acestea sunt doar câteva moduri imaginative de a folosi pietrele pentru amenajarea curții. Opțiunile sunt nelimitate, cu puțină creativitate. Când încorporați pietre în grădina dvs., rețineți că este esențial să alegeți roci care sunt locale din zonă și care se potrivesc cu designul general al grădinii. Și când lucrați cu pietre mari, amintiți-vă întotdeauna de siguranță. Orice grădină poate fi îmbunătățită cu pietre decorative, dacă sunt folosite în mod corespunzător.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini