Redactia.ro
Home » Știri » Imagine halucinantă într-o școală din Vrancea: bidon prins cu sârmă de perete și lighean pe post de chiuvetă. FOTO

Imagine halucinantă într-o școală din Vrancea: bidon prins cu sârmă de perete și lighean pe post de chiuvetă. FOTO

GALERIE FOTO (2)

Se întâmplă în România anului 2021. Au pus un lighean pe un scaun, iar pe perete, au prins cu sârmă un bidon de 20 de litri din care curge apa! Mulți ar crede că e o glumă, însă așa arată chiuveta în care elevii unei școli din Vrancea ar fi trebuit să se spele pe mâini, odată cu prima zi de școală.

Chiuveta improvizată a fost descoperită la un control în unitatea de învățământ. Șocantă este, însă, explicația primarului după ce imaginea cu ligheanul transpormat în chiuvetă au devenit virale pe Internet.

Școală în Vrancea, cu bidon prins în perete și lighean pe post de chiuvetă

Edilul din Vrancea spune că un învățător a realizat acest sistem, în care elevii ar fi trebuit doar să spele buretele.

,,Şcoala respectivă e modernizată, are grup sanitar cu tot ce-i trebuie. Improvizaţia aparţine unui învăţător, căruia conducerea şcolii i-ar fi zis să termine cu prostia de acolo, dar s-a încăpăţânat şi l-a păstrat acolo, vezi Doamne, să ude burețelul”, a declarat primarul comunei Bănel Bărbieru, potrivit News.ro.

Prefectura Vrancea a făcut publică pe contul de Facebook al instituţiei fotografii dintr-o școală din localitatea Tătăranu, unde echipele de control au găsit o improvizaţie pe post de chiuvetă pentru copii.

Controlul a avut loc chiar înainte ca școala din Vrancea să-și deschidă porțile pentru elevi. Mai exact, joi, 9 septembrie, școala din comuna Tătăranu a fost vizitată chiar de reprezentanții prefecturii, cei care au semnalizat situația halucinantă.

„Școala gimnazială din comuna Tătăranu, sat Tătăranu, unitate școlară cu lipsuri evidente la capitolul dotări de mobilier și amenajări interioare. Conform evidențelor Primăriei comunei Tătăranu, pentru această unitate școlară s-a depus la MLPDA solicitare de includere în programul de reabilitare/modernizare”, a notat Prefectura.

După ce imaginea a devenit publică, primarul a declarat că învăţătorului i s-a spus clar să desfiinţeze lavoarul improvizat, „prostia de acolo”, așa cum a descris-o chiar edilul.

Jumătate din școlile din Vrancea, fără autorizație sanitată

Jumătate din şcolile din Vrancea vor funcţiona şi în acest an școlar, care începe luni, fără autorizaţii sanitare. Este vorba, în principal, despre școli din mediul rural, unde copiii vor merge la toaletă în fundul curţii şi se vor spăla pe mâini cu apă adusă de acasă, în sticle de plastic. Toate acestea pentru că respectivele şcolile nu au apă curentă ori canalizare.

Alte 73 de şcoli din Vrancea vor funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiu, potrivit unui raport prezentat de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: