Redactia.ro
Home » Știri » Imagini apocaliptice, după ploile din ultimele zile. România a fost măturată de inundații | GALERIE FOTO

Imagini apocaliptice, după ploile din ultimele zile. România a fost măturată de inundații | GALERIE FOTO

GALERIE FOTO (10)

Recentele intemperii care au lovit mai multe regiuni ale României au provocat nu numai daune materiale semnificative, dar și un profund disconfort emoțional printre locuitorii afectați.

Prahova, Arad, și nordul județului Mehedinți sunt doar câteva dintre zonele cele mai grav afectate de precipitațiile abundente și fenomenele meteo extreme înregistrate în ultimele zile.

Imaginile groazei în Prahova, Arad și Mehedinți

Județul Prahova a fost unul dintre cele mai afectate de ploi. În localitatea Vâlcănești, viitura a luat prin surprindere locuitorii, trei mașini fiind luate de ape și transportate pe o distanță de aproximativ un kilometru. Căderile masive de ploaie au înregistrat un total impresionant de peste 50 litri pe metru pătrat, iar grindina a depus un strat de cinci centimetri, exacerbând și mai mult dificultățile comunității. Abia după retragerea apelor, localnicii au putut să intervină pentru a recupera vehiculele avariate.

Și în Arad, situația a fost dificilă, unde a fost emisă o avertizare cod galben de vreme rea. Cetățenii au fost martori la căderi de grindină ce au adus stricăciuni suplimentare. În nordul județului Mehedinți, grindina a distrus grădinile locuitorilor și a inundat străzile, provocând pagube materiale semnificative și afectând viața de zi cu zi a comunităților.

Meteorologii au răspuns cu 35 de avertizări de vreme severă iminentă, dintre care șase au fost de cod portocaliu, indicând un potențial ridicat de inundații și alte fenomene meteo periculoase. Autoritățile locale și naționale au fost mobilizate pentru a gestiona efectele viiturilor și pentru a asigura siguranța cetățenilor afectați.

Brazilia a fost lovită de inundații

Nu doar România a fost afectată de intemperii severe. În Brazilia, în statul Rio Grande do Sul, situația a fost chiar mai gravă, cu un bilanț îngrijorător de 56 de morți și 67 de persoane date dispărute. Aproape 25.000 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele, multe dintre acestea fiind distruse sau grav afectate de ape.

Inundațiile au avut un impact devastator asupra infrastructurii, cu drumuri și poduri distruse în mai multe regiuni, alunecări de teren și chiar prăbușirea parțială a unui baraj la o centrală hidroelectrică. Un al doilea baraj din orașul Bento Goncalves este, de asemenea, în pericol de prăbușire, ceea ce ar putea agrava și mai mult situația.

Atât în România, cât și în Brazilia, autoritățile au fost forțate să ia măsuri de urgență pentru a gestiona criza și pentru a ajuta victimele inundațiilor. În Porto Alegre, capitala statului Rio Grande do Sul, râul Guaiba a ieșit din matcă, inundând străzile și forțând suspendarea zborurilor de la aeroportul internațional pentru o perioadă nedeterminată. Guvernatorul Eduardo Leite a exprimat îngrijorarea că bilanțul morților ar putea crește în zilele următoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: