Redactia.ro
Home » Știri » Imaginile groazei în Ploiești! Furtuna a făcut ravagii, iar mașinile au fost distruse. Pompierii au intervenit imediat

Imaginile groazei în Ploiești! Furtuna a făcut ravagii, iar mașinile au fost distruse. Pompierii au intervenit imediat

Codul roșu de caniculă ce a dominat sudul țării în ultimele zile a fost întrerupt brusc de o furtună nemaivăzută în Ploiești. După zile întregi de temperaturi sufocante, locuitorii orașului au fost martorii unui fenomen meteorologic extrem care a provocat pagube semnificative și a generat imagini impresionante ce au devenit virale pe rețelele de socializare.

În după-amiaza unei zile toride, fără niciun avertisment prealabil, cerul Ploieștiului s-a întunecat brusc. Furtuna a lovit cu o forță incredibilă, doborând copaci și avariind mașini pe mai multe străzi importante din oraș.

Furtuna a făcut ravagii în Ploiești

Printre arterele afectate se numără străzile Mihai Eminescu, Bulevardul Independenței și Cornățel. Copacii căzuți au blocat traficul și au provocat panică printre locuitori. Pe strada Fântânele, un stâlp de curent electric a fost serios avariat, fiind aproape de a se prăbuși. Intervenția promptă a pompierilor a prevenit o situație și mai gravă, aceștia lucrând intens pentru a degaja străzile de copacii doborâți și pentru a restabili ordinea.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, două autoturisme au fost distruse complet pe strada Apelor după ce copacii căzuți le-au strivit. Pompierii au intervenit pentru a îndepărta cinci copaci căzuți în întregul municipiu, dar bilanțul pagubelor este așteptat să crească pe măsură ce evaluările continuă.

Imaginile cu grindina de mărimea unui ou, surprinse în timpul furtunii, au șocat utilizatorii rețelelor de socializare. Oamenii s-au refugiat pe unde au putut, încercând să se adăpostească de ploaia torențială și de vântul puternic. În același timp, unii locuitori s-au plâns că în anumite zone nu a plouat suficient din cauza intervenției echipelor antigrindină.

Furtuna în București și pe litoral

Cu doar 24 de ore înainte, o furtună la fel de puternică a lovit Capitala. ISU București-Ilfov a raportat 83 de solicitări pentru intervenții, dintre care peste 70 au fost pentru copaci doborâți. Această furtună a provocat daune mult mai mari decât cea din Ploiești, fiind caracterizată de o violență deosebită.

”În urma codului galben de intensificări ale vântului, în municipiul Bucureşti s-au înregistrat 83 de solicitări, în intervalul orar 17:25-20:00. În judeţul Ilfov a fost înregistrată în această perioadă o singură solicitare, pentru un stâlp de lemn căzut.

Afectate: 3 străzi blocate, 6 case, 41 de autovehicule, 2 schele, fire de electricitate”, au transmis reprezentanții ISU București-Ilfov

Vremea capricioasă nu a ocolit nici litoralul. Turiștii din Constanța și Tulcea au fost surprinși de o furtună cu grindină ce a apărut brusc, după ce cerul s-a înnorat dintr-o dată. În 11 localități din Constanța și 8 din Tulcea s-au înregistrat ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, conform meteorologilor.

Impactul pe termen lung al fenomenelor extreme

Astfel de fenomene meteorologice extreme devin din ce în ce mai frecvente și mai imprevizibile, afectând viața cotidiană a oamenilor și provocând pagube materiale semnificative. Autoritățile și cetățenii trebuie să fie pregătiți pentru a face față unor astfel de situații, dezvoltând planuri de intervenție rapide și eficiente.

Furtuna din Ploiești și celelalte evenimente meteorologice recente subliniază necesitatea unor măsuri de protecție și prevenire mai stricte. De asemenea, este esențială informarea corectă și la timp a populației pentru a minimiza riscurile și pagubele asociate acestor fenomene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: