Redactia.ro
Home » Știri » Imaginile momentului! Cum a fost capturată nava din Marea Roșie în care se afla un român | VIDEO

Imaginile momentului! Cum a fost capturată nava din Marea Roșie în care se afla un român | VIDEO

Un român se află pe nava cargo capturată în Marea Roşie de rebelii Houthi, susținuți de Iran

Au apărut primele imagini din momentul în care nava pe care se afla un român din Marea Roșie a fost capturată de rebelii Houthi. Se pare că a fost vorba despre o intervenție care a durat câteva minute, dar care a băgat spaima în toți cei prezenți.

Nava implicată în acest incident este Galaxy Leader, care se spune că este parțial deținută de un om de afaceri israelian și navighează sub pavilionul Bahamas. În momentul capturării sale, nava se afla pe ruta din Turcia către India, având aproximativ 25 de persoane la bord.

Primele imagini cu capturarea navei din Marea Roșie în care se afla un român

Într-un incident șocant, forțele Houthi din Yemen au difuzat imagini captivante cu deturnarea unei nave deținute de Israel în Marea Roșie. Materialul video, făcut public de rebelii Houthi, surprinde momentul în care militanții, folosind un elicopter, au coborât pe puntea vaporului pentru a prelua controlul.

Scena continuă cu rebelii îndreptându-se direct către cabina de comandă, unde au luat ostatici membrii echipajului. Ulterior, nava a fost escortată spre coastele Yemenului într-o mișcare care subliniază escaladarea tensiunilor în regiune.

Rebelii Houthi au explicat că această capturare a navei de marfă în sudul Mării Roșii a avut loc ca răspuns la creșterea tensiunilor provocate de războiul din Gaza. Gruparea, având controlul asupra nordului Yemenului și a coastei Mării Roșii, susține că nava aparține Israelului.

Soția românului capturat pe navă a făcut primele declarații

Primele declarații ale soției unui marinar capturat aduc în prim plan durerea și incertitudinea familiilor implicate în acest incident. Aceasta a aflat despre răpirea soțului ei de pe site-urile de știri, după ce observase absența apelurilor obișnuite ale soțului. Această situație subliniază nu doar impactul direct al acțiunilor teroriste asupra victimelor, ci și starea de neliniște și anxietate pe care o experimentează familiile lor.

„El mi-a spus că mă sună duminica după-amiaza. Mi s-a părut ciudat că nu sună pentru că el respectă un program, avem orele noastre în care vorbim. Nu a sunat, am așteptat seara, iar eu verific nava pe MarineTraffic, un site unde se pot verifica navele și am văzut că nu mai are semnal de 26 de ore nava, ceea ce este ciudat întrucât Canalul Suez, fiind foarte mic, are semnal de la antene apropiate. Am avut un instinct să caut nava pe Google, iar primul lucru pe care l-am văzut a fost o știre externă în legătură cu nava”, a spus femeia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: