Redactia.ro
Home » Știri » Importanța Izvorului Tămăduirii. Ce mesaj a transmis Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel

Importanța Izvorului Tămăduirii. Ce mesaj a transmis Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel

IzvorulTamaduirii

Sărbătoarea prăznuită astăzi, Izvorul Tămăduirii, se referă „în mod special” la Maica Domului. Patriarhul Daniel, în predica la Sfânta Liturghie, a transmis un mesaj despre importanța acestei sărbători. 

„Hristos este Izvorul Tămăduirii, doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre. Dar Sărbătoarea Izvorul Tămăduirii se referă în mod special la Maica Domnului, deoarece ea primeşte de la Hristos, Izvorul Tămăduirilor, doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, binecuvântarea, harul de a vindeca şi ea boli.

De aceea o numim şi pe ea Izvorul Tămăduirii, pornind de la faptul că ea a descoperit viitorului împărat Leon cel Mare apa minunată, binecuvântată şi a binevoit ca biserica zidită pe locul izvorului respectiv să fie o binecuvântare pentru credincioşii ortodocşi din toate veacurile”, a spus Patriarhul Daniel, la Catedrala Patriarhală.

Importanța Izvorului Tămăduirii. Mesajul Patriarhului Daniel

„Puterea vindecătoare, prin apă, a lui Dumnezeu se vede în multe feluri, dar în mod deosebit prin lucrarea Mântuitorului Iisus Hristos, care este Izvorul Tămăduirii şi în viaţa Bisericii, prin lucrarea Maicii Domnului, prin rugăciunile ei, prin minunile săvârşite cu puterea harului vindecător al lui Hristos şi prin multele vindecări minunate săvârşite de sfinţii lui Dumnezeu.

În ‘Vieţile sfinţilor’ se arată multe vindecări de bolnavi de oameni suferinzi. Noi în Biserică simţim că harul lui Hristos nu este numai luminător al sufletelor, ci şi vindecător al bolilor sufleteşti şi trupeşti. Şi asta se face în mod deosebit prin Sfintele taine, nu numai prin minuni săvârşite de sfinţi”, a arătat Patriarhul.

Preafericitul Părinte a urat tuturor bucurie, pace şi mult ajutor de la Dumnezeu.

„Să ne-ajute Bunul Dumnezeu să simţim iubirea milostivă a lui Hristos cel înviat din morţi, iubirea milostivă a Maicii Domnului şi a tuturor sfinţilor. (…) Vă dorim tuturor ca această Săptămână Luminată să fie bucurie, pace şi mult ajutor de la Dumnezeu pentru dumneavoastră şi pentru toţi cei dragi”, a transmis Patriarhul Daniel.

Patriarhul Daniel a săvârşit apoi Slujba de Sfinţire a Apei din cele trei butoaie de 500 de litri fiecare, aflate în pridvorul bisericii. La finalul ceremoniei, diaconii şi voluntarii Catedralei Patriarhale au ajutat la umplerea cu Agheasmă a sticlelor credincioşilor şi la distribuirea acestora.

Despre Izvorul Tămăduirii, sărbătoarea dedicată Maicii Domnului

Marea sărbătoare închinată Maicii Domnului nu are dată fixă. Este trecută în calendar în vinerea din Săptămâna Luminată.

Sărbătoarea aminteşte de o minune petrecută în apropierea Constantinopolului. Maica Domnului i-a descoperit împăratului Leon cel Mare (457-474), înainte de urcarea sa pe tron, un izvor cu apă vindecătoare.

Împăratul Leon, mergând printr-o pădure, a întâlnit un orb rănit care îşi căuta drumul. Leon l-a luat de mână ca să-l conducă, dar, la cererea orbului de a-i da apă, a plecat să caute. Negăsind, a auzit glas Maicii Domnului care i-a indicat locul unde va găsi apă. Urmând cele auzite, Leon a găsit izvorul, care s-a dovedit a fi tămăduitor. Orbul şi-a astâmpărat nu numai setea, dar şi-a recăpătat şi vederea. După ce a ajuns împărat, Leon a ridicat în acel loc o biserică. Cu apa acelui izvor s-au vindecat mulţi bolnavi de-a lungul timpului.

Această sărbătoare închinată Maicii Domnului aminteşte, totodată, şi de Vinerea Mare. Preasfânta Născătoare de Dumnezeu ni se arată acum ca izvor de nădejde şi de vindecare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: