Redactia.ro
Home » Stil de viață » În martie, preoții recomandă credincioșilor să facă o sfeștanie în căminul lor. De ce este bine să faci acest lucru

În martie, preoții recomandă credincioșilor să facă o sfeștanie în căminul lor. De ce este bine să faci acest lucru

O tradiție românească spune că în luna martie, căminul trebuie să fie binecuvântat de preot printr-o sfeștanie, menită să apere familia și casa. Acest lucru se întâmplă deoarece credința populară este că această perioadă este una destul de periculoasă, întrucât este luna în care vrăjile și magia au cel mai puternic efect.

În martie, preoții recomandă credincioșilor să facă o sfeștanie în căminul lor. De ce este bine să faci acest lucru

Preoții îi sfătuiesc pe ortodocși ca în luna martie să facă o sfeștanie în casa lor, pentru alungarea blestemelor, vrăjilor şi energiilor negative din locuinţă. Deoarece în această perioadă este cunoscut că magia neagră ar avea cel mai puternic efect, slujba este necesară.

Sfeştania este denumirea populară pentru sluja Aghiasmei mici sau pentru Sfințirea cea mică a apei. Slujba uprinde rugăciunile de sfințire a apei, stropirea cu apă sfințită a celor prezenți și a tuturor camerelor precum și rugăciuni pentru ocrotirea și binele casei.

Mai mult, preoții recomandă ca înainte de săvârșirea unei asemenea slujbe, locuitorii casei să se spovedească înainte. De asemenea, locuința trebuie să fie foarte curată, iar între persoanele din casă să nu există ceartă sau sentimente negative.

Ca dată, se spune că cea mai bună zi pentru această slujbă este miercurea sau joia și în niciun caz într-o zi sfântă.

În timp ce preotul citește rugăciunile și face slujba, familia trebuie să se așeze în spatele lui și să-i repete în gând cuvintele. Toți se vor așeza în jurul mesei, care a fost poziționată spre răsărit.

Ce trebuie să ai în casă înainte de această slujbă

Înainte de a chema preotul pentru a savârsi sfestania în casă, sunt câteva aspecte concrete pe care creștinii trebuie să le împlineasca. Pentru slujba de sfințire a casei, credinciosul trebuie să așeze o măsuță orientată spre răsărit, pe care va așeza:

  • un vas cu apă curată;
  • un pahar cu ulei curat;
  • un bețișor înfășurat la unul din capete cu vată;
  • lumânări;
  • tămâie;
  • busuioc;
  • un pomelnic cu cei ce locuiesc în casă și cu cei apropiați lor.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: