Redactia.ro
Home » Știri » Încă un oraș din România rămâne fără apă caldă pentru minim o lună. Cum este posibil

Încă un oraș din România rămâne fără apă caldă pentru minim o lună. Cum este posibil

GALERIE FOTO (2)

Cetățenii din Ploiești racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor rămâne, de la 1 august, fără apă caldă pentru o perioadă de minim 30 de zile, conform unor afişe ale operatorului de termie lipite la blocurile din oraş.

Anunțul făcut de Termoficare Prahova

Termoficare Prahova SA, noul operator care furnizează agent termic în municipiul Ploieşti, anunţă sistarea furnizării de apă caldă menajeră, pentru o perioadă de minim 30 de zile, în vederea începerii reparaţiilor de strictă necesitate la Cazanul de Apă Fierbinte (CAF) 2, singura sursă utilizabilă pentru producerea energiei termice în CET Brazi. Operatorul precizează că nu vor fi afectaţi de această măsură consumatorii care sunt racordaţi la centralele termice 23 August şi Bucov. Directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, Zoia Staicu, a precizat că măsura anunţată afectează aproximativ 55.000 de apartamente, la centralele 23 August şi Bucov fiind racordate doar câteva scări.

Probleme cu apa și la Craiova

Compania de Apă Oltenia a anunțat printr-un comunicat de presă, joi, 21 iulie, faptul că rezerva de apă s-a epuizat, din cauza unor avarii, motiv pentru care se întrerupe furnizarea apei în municipiul Craiova pentru refacerea stocurilor epuizate. Din cauza avariei de pe aducțiunea de apă Isvarna Craiova, pentru remedierea căreia s-a lucrat 34 de ore, cumulată cu perioada caniculară, care a dus la creșterea excesivă a consumului, rezerva de apă a municipiului Craiova s-a epuizat. Afectate au fost cartierele Șimnicu de Jos, Centura de Nord, Craiovița, George Enescu, Brazda lui Novac, zona de centru, Rovine, Lăpuș, Lăpuș-Argeș, Valea Roșie, Sărari și Bariera Vâlcii.

Compania de Apă Oltenia a anunţat în comunicatul de presă faptul că, prin laboratoarele de analiză a apei potabile, se va urmări monitorizarea permanentă a calității apei după repunerea în funcţiune a sistemului: 

Atenționăm utilizatorii de apă potabilă din zonele menționate că, din cauza manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calității apei potabile din punct de vedere al turbidității şi culorii. La apariția acestor fenomene se va evita consumul de apă potabilă, până la limpezirea apei.

În condițiile acestor avarii de pe aducțiunea Isvarna – Craiova, este evident că realizarea Firului II care să aducă apă de la Isvarna la Craiova este o investiție vitală și urgentă, de maximă importanță. Se lucrează pe toate cele 6 contracte, progresul fizic fiind de peste 50%. Firul II de aducțiune Izvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 115 milioane de euro, presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri, precum și amenajarea incintei de captare Izvarna și o stație nouă de hipoclorit.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro