Redactia.ro
Home » Știri » Incendiile au făcut prăpăd! Peste 7.000 de oameni evacuați și sute de clădiri distruse

Incendiile au făcut prăpăd! Peste 7.000 de oameni evacuați și sute de clădiri distruse

Două incendii masive de vegetație au determinat evacuarea a cel puțin 7.000 de persoane dintr-o regiune muntoasă din New Mexico, sud-vestul Statelor Unite. Flăcările au distrus peste 500 de clădiri, provocând daune considerabile comunității locale. Incendiile violente, izbucnite luni, au transformat o zonă rurală într-un adevărat infern, la aproximativ o oră și jumătate de mers cu mașina de granița cu Mexic.

Eforturi de control și sprijin pentru evacuați

Situația a devenit critică pentru locuitorii din Ruidoso, un sat înconjurat de flăcări, ai cărui locuitori au fost evacuați de urgență. Autoritățile locale și echipele de intervenție lucrează neîncetat pentru a controla incendiile și a oferi sprijin persoanelor evacuate.

Îi îndemn pe locuitorii din Ruidoso și din împrejurimi să rămână calmi și să urmeze instrucțiunile oficialilor pentru a minimiza riscurile”, a declarat guvernatorul statului, Michelle Lujan Grisham. Eforturile de intervenție sunt coordonate de echipe specializate care se confruntă cu provocări majore datorită condițiilor extreme de secetă și vânturilor puternice care alimentează flăcările.

Impactul incendiilor și condițiile meteo extreme

Până marți la prânz, cele două incendii au distrus o suprafață de aproximativ 80 de kilometri pătrați și au scăpat complet de sub control, conform autorităților. New Mexico se confruntă de mulți ani cu o secetă persistentă, agravată de încălzirea globală, care contribuie la intensificarea și răspândirea rapidă a incendiilor de vegetație.

În alte regiuni din vestul american, California se confruntă cu cel mai vast incendiu din acest an, într-o zonă rurală situată la nord-vest de Los Angeles. Acest incendiu a devastat peste 60 de kilometri pătrați de vegetație de sâmbătă, fără a conduce însă la evacuări. Până marți, incendiul din California era controlat doar în proporție de 24%, potrivit pompierilor, care continuă să lupte pentru a limita extinderea flăcărilor.

Recorduri de temperatură în vestul american

La începutul lunii iunie, au fost înregistrate recorduri sezoniere de temperatură în vestul american, ceea ce a complicat și mai mult eforturile de control al incendiilor. Termometrele au indicat 44 de grade Celsius la Las Vegas (Nevada) și 50 de grade Celsius în Death Valley (Valea Morții), niveluri fără precedent la sfârșitul primăverii. Aceste condiții meteorologice extreme contribuie la uscarea rapidă a vegetației și la creșterea riscului de incendii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini