Redactia.ro
Home » Știri » Încep recrutările în Armata Română! Vasile Dîncu: „E adevărat, noi avem o rezervă un pic cu o medie pe la 50 de ani”

Încep recrutările în Armata Română! Vasile Dîncu: „E adevărat, noi avem o rezervă un pic cu o medie pe la 50 de ani”

Încep recrutările în Armată. Iată ce a anunțat ministrul Apărării! 

Armata are nevoie de personal

Într-un interviu acordat la Digi24, ministrul Apărării, Vasile Dîncu susține că rezerva Armatei Române are o medie de până la 50 de ani, însă acesta preferă să spună că este vorba despre o rezervă matură ce trebuie îmbunătățită cât mai curând: 

„E adevărat, noi avem o rezervă un pic cu o medie pe la 50 de ani. Asta nu înseamnă că este ieșită… este o rezervă matură, ca să spun așa, pe care suntem obligați să o îmbunătățim continuu în această perioadă. Am avut o campanie de voluntariat, de căutare de voluntari anul acesta, aproape 1.000, pe care am reușit să o realizăm, ceea ce este un lucru foarte bun”, a punctat ministrul, la Digi 24.

Ministrul Apărării, despre voluntarii de anul acesta: 

Vasile Dâncu a povestit mai demult că anul acesta s-au scos 800 de locuri de voluntari pentru care au concurat 1.200 de persoane: 

„Avem o adresabilitate destul de bună. Anul acesta am scos peste 800 de locuri, avem deja înscrişi peste 1.200. Se vor mai înscrie probabil între timp, dar am găsit şi o altă formulă: aceea de stagiu militar voluntar, pentru că şi în urma acestui război, am văzut prin reacţiile pe social media, pe TikTok, unde suntem foarte activi. Avem tineri în sistemul nostru de relaţii publice şi comunicare şi comunică destul de bine şi în aceste reţele de socializare ale tinerilor, exisă o dorinţă a oamenilor de a face totuşi o pregătire militară minimă. 

Cred că în această toamnă o să reuşim în Parlament să trecem un proiect de lege pentru stagiul militar voluntar. Patru luni ar fi maximum pentru pregătire militară, sigur, în funcţie şi de specialitate. Patru luni stai în unitate, în care ai echipament gratuit, primeşti şi o soldă. Încă nu am stabilit încă exact care vor fi sumele. Ar putea să primească în jur de 1.500-2.000 de lei pe lună. Evident că la terminarea stagiului militar există şi posibilitatea a primi trei salarii medii, ca un fel de primă pentru înscriere”, a mai explicat Vasile Dâncu, pentru Antena 3, în cadrul emisiunii „Punctul de Întâlnire”.

 

Sursa foto: carasanul.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: