Redactia.ro
Home » Știri » Incidente la alegerile locale 2020. Câte sancțiuni contravenționale și amenzi au fost aplicate

Incidente la alegerile locale 2020. Câte sancțiuni contravenționale și amenzi au fost aplicate

incidente alegeri locale 2020

Alegerile locale 2020 nu s-au desfășurat fără incidente. Astăzi, forțele de ordine au intervenit la sute de sesizări din partea alegătorilor cu privire la diverse nereguli în secțiile de votare. Iată ce incidente s-au petrecut și ce măsuri au fost aplicate de către autorități.

Incidente la alegerile locale 2020. Polițiștii au întocmit dosare penale

Update 18:00. În ciuda desfășurării de forțe impresionante din partea Ministerului Afacerilor Interne, alegerile locale 2020 nu au fost lipsite de incidente. În urmă cu câteva minute, o persoană din municipiul Târgu Secuiesc a fost amendată pentru că nu a vrut să poarte masca de protecție în interiorul secției de votare, cu toate că protocolul de covid presupune acest lucru.

Update 17:50. În comuna Corbii Mari, președinta secției de votare Din Daniela s-a ales cu dosar pensal pentru fraudă electorală. Aceasta ar fi fost surprinsă intrând în cabina de vot cu alegătorii, pentru a influența votul. Se pare că aceasta le-ar fi sugerat alegătorilor să voteze cu reprezentatul PSD-ului. Autoritățile s-au prezentat la fața locului, iar pe numele femeii a fost întocmit un dosar penal.

Autoritățile au primit 318 sesizări cu privire la frauda electorală

Update 17.45. Trei bărbați au pretins că sunt jurnaliști la o secție de votare din Dolj. Ca urmare a faptei lor, bărbații s-au ales cu dosare penale. Potrivit Agerpres, aceștia prezentau legitimații de presă false, care atestau apartenența la o televiziune din Craiova. Aceștia sunt cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activități.

Update ora 16.00. MAI a primit 318 sesizări privind infracțiuni electorale și au fost aplicate 34 de amenzi în valoare de 38.000 de lei. „Până la această oră, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, fiind aplicate 20 de avertismente scrise și 34 de amenzi în valoare de 38.000 de lei.

Cele mai frecvente fapte contravenționale sesizate au fost de continuare a propagandei electorale, sfătuirea alegătorilor cu cine să voteze, fotografierea sau filmarea buletinului de vot.

În plus, se efectuează cercetări cu privire la 37 de infracțiuni precum coruperea alegătorilor sau fraudă la vot.”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, potrivit Digi24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: