Redactia.ro
Home » Știri » Incredibil dar adevărat! Nu o sa îți vina să crezi ce amenda a primit o pensionara și din ce motiv

Incredibil dar adevărat! Nu o sa îți vina să crezi ce amenda a primit o pensionara și din ce motiv

Într-o situație de-a dreptul absurdă, o pensionară în vârstă de 76 de ani din Brașov a fost amendată de Poliția Locală pentru că a amenajat grădina din fața blocului în care locuiește. Femeia, cu veniturile modeste specifice unei pensionare, s-a trezit sancționată cu suma de 100 de lei pentru simplul gest de a planta flori, gest considerat de autorități drept „fără respectarea prevederilor legale”.

O hotărâre locală, motivul sancțiunii

Cazul a fost adus în discuție în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Brașov, devenind astfel cunoscut publicului larg. Consilierul local Constantin Vieriu a relatat incidentul, subliniind absurditatea situației în care un cetățean a fost amendat pentru încercarea de a înfrumuseța zona verde din fața apartamentului său. „Un cetățean mi-a reclamat faptul că a fost amendat de Poliția Locală pentru faptul că a plantat flori sub geamul lui. Este anormal ce se întâmplă”, a spus Vieriu.

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a recunoscut și el absurditatea acestei situații, explicând că amenda a fost aplicată în baza unei hotărâri a Consiliului Local aprobată de fosta administrație. „Este un regulament aprobat de fosta administrație locală. Voi cere un raport detaliat Poliției Locale Brașov referitor la această situație”, a declarat primarul Coliban.

GDPR și protecția datelor personale

Într-o răsturnare și mai absurdă a situației, unii consilieri USR au contestat publicarea procesului-verbal de sancționare a bătrânei, invocând încălcarea normelor GDPR privind protecția datelor personale. Consilierul Vieriu, cel care a adus cazul în atenția publică, a afirmat că are acordul persoanei amendate pentru a face publică această situație și i-a întrebat pe contestatari dacă acesta este adevărata problemă, și nu faptul că un cetățean a fost sancționat pentru că a plantat flori.

Reacții și soluții pentru viitor

Cazul a stârnit numeroase reacții, atât din partea autorităților locale, cât și din partea cetățenilor. Mulți brașoveni s-au arătat indignați de aplicarea orbească a unei astfel de legi și au cerut revizuirea regulamentului local care a permis această sancțiune.

Primarul Allen Coliban a promis să investigheze situația și să ceară un raport detaliat de la Poliția Locală. „Voi analiza toate amenzile similare și vom lua măsuri pentru a evita astfel de situații pe viitor”, a adăugat Coliban. De asemenea, acesta a subliniat necesitatea actualizării și adaptării regulamentelor locale la nevoile și realitățile comunității.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: