Redactia.ro
Home » Știri » INML a respectat procedurile în analizarea probelor în cazul din Caracal

INML a respectat procedurile în analizarea probelor în cazul din Caracal

GALERIE FOTO (2) INML a respectat procedurile în analizarea probelor în cazul din Caracal

Raportul Corpului de Control al Ministrului Sănătății privind INML a fost finalizat. Alexandru Cumpănașu a depus o solicitare în care a cerut să fie dispuse verificări la INML.

INML a respectat procedurile în analizarea probelor în cazul din Caracal

Raportul Corpului de Control al Ministrului Sănătății privind Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” a fost finalizat.

Raportul finalizat a fost făcut public de către unchiul Alexandrei Măceșanu pe rețeaua de socializate Facebook. Miercuri, Alexandru Cumpănașu a făcut o solicitare la Ministrul Sănătății în care a cerut să fie verificate respectarea procedurilor întreprinse de INML în cazul Caracal. Din instituție s-ar fi auzit informații false cu rpivire la cercetările medico-legale efectuate în cazul Alexandrei Măceșanu.

Verificarea a vizat și cercetarea respectării procedurilor administrative în procesul de comunicare publică sau a adiministrării expertizelor. În acest sens a fost efectuată, o acțiune de documentare la nivelul Institutului Național de Medicină Legală.

Raportul arată că INML a respectat toate procedurile

Raportul arată că în legătură cu informațiile contradictorii apărute în presă nu au putut fi identificate persoanele care au publicat date, documente cu privire la realizarea expertizelor medico-legale. Ultima concluzie a raportului arată că nu au fost identificate elemente de încălcare a procedurilor de lucru în ceea ce privește analizarea probelor de către INML de la Unitatea de Parchet.

Datele raportului arată că „nu există un compartiment de relaţii cu presa şi nici nu este desemnată o persoană cu atribuţii în acest sens,rept pentru care a fost dispusă măsura desemnării unei persoane din cadrul INML. Cea de-a doua etapă a verificării, cea a modalității de lucru a probelor primate de la organele abilitate, se precizează faptul că au fost analizate procedurile operaționale de lucru ale structurilor de specialitate din cadrul INML.

În legătură cu procedura operațională de laborator-identificare, expertiza genetică judiciară, se precizează faptul că însumate, etapele unui protocol de analiză genetică a probelor de os durează aproxiamtiv 5-7 zile de lucru.

Citeste si:Cazul Caracal: Raportul controlului la INML a fost finalizat

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini