Redactia.ro
Home » Știri » Interviu din buncărul secret cu Volodimir Zelenski despre un posibil armistițiu: „Dacă rușii sunt serioși…”

Interviu din buncărul secret cu Volodimir Zelenski despre un posibil armistițiu: „Dacă rușii sunt serioși…”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut declarații, marți, dintr-un buncăr secret, despre un posibil armistițiu cu Rusia. Liderul ucrainean se arată încă reținut vizavi de intenția rușilor de a încheia războiul.

Volodimir Zelenski, despre pacea cu Rusia, în urma negocierilor

Dinăuntrul buncărului său, președintele ucrainean a oferit câteva concluzii despre întâlnirea de luni, 28 februarie, dintre delegația rusia și cea ucraineană, în vederea obținerii unui armistițiu. Volodimir Zelenski a precizat, încă o dată, importanța opririi bombardamentelor orașelor din Ucraina înainte de a reîncepe discuții reale despre un armistițiu. El susține că Rusia trebuie să-și arate mai întâi intenția de a opri conflictul armat.

În contextul în care prima rundă de negocieri ruso-ucrainene, desfășurată luni, nu a dus la progrese concrete, Zelenski i-a spus lui Matthew Chance, corespondentul CNN: „Dacă vor să negocieze, (rușii) trebuie să își ducă trupele unde erau acum șase luni. Asta, dacă sunt serioși. Altfel, ne pierdem timpul!”

Zelenski, apel către NATO ca forțele aeriene ruse să primească interzis asupra Ucrainei

 

Președintele ucrainean a profitat de intervenție pentru a face din nou un apel către statele membre ale NATO de a impune forțelor aeriene ruse o zonă de interdicție aeriană asupra Ucrainei.

El susține că această măsură nu ar însemna atragerea Alianței Nord-Atlantice într-un război cu Rusia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini