Redactia.ro
Home » Știri » Interviu Exclusiv. Pasiunea pentru sport: de vorbă cu Sasha Isara, vedetă pe instagram la 9 ani

Interviu Exclusiv. Pasiunea pentru sport: de vorbă cu Sasha Isara, vedetă pe instagram la 9 ani

GALERIE FOTO (2)

Sportul, încurajează diversitatea într-o lume culturală. Pe măsură ce țările și națiunile se apropie tot mai mult unele de altele, dar totuși își păstrează identitatea culturală, sportul este un domeniu în care se învață că diferențele culturale, nu numai că trebuie acceptate, dar reprezintă o bogăție ce trebuie cultivată și prețuită.

Conceptul sportiv poate deveni un „indicator de schimbare” a societății globale, de anticipare, evoluții și schimbări prin deschiderea simbolică a relațiilor interstatale. Sportul devine și trebuie considerat, astfel, ca o oglindă a culturii și a societății, căci el reprezintă speranțele și perspectivele viitorului.

Sasha Isara locuiește în București și la doar 9 ani aceasta se antrnează pentru a deveni tot mai bună. Este un copil ca toți ceilalți doar că are o dorință mai mare de a face lucruri deosebite.

R: De unde acestă pasiune pentru sport la o vârstă atât de fragedă?

Sasha Isara: La 4 ani vizionam fascinată video-uri inspiraționale despre sport printre care și ale tatălui meu, el fiind de profesie preparator fizic. Pe la 6 ani am început zilnic să reproduc aproape toate videourile cu programe de aerobic, fitness, pilates. Bineînțeles atât cât puteam la vârsta respectivă, apoi tata a observat că îmi place și a hotărât să se ocupe de mine în timpul liber, iar în vara anului trecut m-a înscris la atletism.

R: De ce trebuie să facă sport copiii, fie de plăcere, fie că e de performanță?

Sasha Isara: Copiii trebuie să facă sport pentru o bună dezvoltare fizică și mentală. Sportul, mișcarea îți dă speranța că poți avea viață lungă și sănătoasă. 

Calitățile unui sportiv

„Calitățile unui sportiv sunt: educația față de oameni, natura, mâncarea, disciplina și încrederea de sine, cel puțin așa am învățat de la tata”, a spus Sasha Isara, pentru Redactia.ro.

„Tatăl meu este un exemplu”

„Reușesc să mă țin de program prin puterea exemplului. Tatăl meu este un exemplu pentru mine și cred că semăn și foarte mult cu el. Mă simt foarte energică și ageră la minte. Nouă copiilor în creștere ne este necesar”, a mai mărturisit Sasha Isara în cadrul interviului.

 

View this post on Instagram

 

AEROBOX💫#strengthstaminastabilityallinstyle #boxercise @sashacalisthenic

A post shared by Sasha Isara (@sashaisara2019) on May 18, 2020 at 11:08pm PDT

Ce dificultăți ai întâmpinat până acum?

Sincer nu am întâmpinat, probabil am un bun profesor, pe tatăl meu. Poate dacă voi alege să practic atletismul de performanță cu siguranță va trebui să fac sport la alt nivel, poate atunci, dar sper să nu întâmpin dificultăți.

Ce mesaj ai transmite copiilor de vârsta ta?

Îi îndemn să facă cât mai multă mișcare. Atenție cu alimentația și mediul înconjurător, doar așa putem deveni mai buni la școală și în viața de zi cu zi. Mișcare= Sănătate

Sportul este cea mai sanătoasă activitate din zilele noastre. Spre deosebire de alte activități care implică statul cu ochii în tot ceea ce înseamnă tehnologie sau care produc stresul de rigoare care îl acumulam în fiecare zi.
În sport, iubirea se referă la pasiune. Știm cu toţii că „unde dragoste nu e, nimic nu e”, sportivii înţeleg acest lucru cel mai bine: acolo unde nu există pasiune pentru sport, nu există nici performanţă, nici motivaţie pentru antrenamentele grele sau ancoră psihologică în timpul competiţiilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: