Redactia.ro
Home » Știri » Întreținerea și depozitarea corectă a discurilor pentru haltere

Întreținerea și depozitarea corectă a discurilor pentru haltere

Discurile pentru haltere îți permit să stabilești cu simplitate greutatea echipamentului cu care lucrezi și, în consecință, dificultatea exercițiului. Se pot utiliza pentru a efectua tipuri de repetări variate, precum seriile de împins la banca pentru piept (foto), îndreptările românești pentru spate sau ramatul cu suport pe banca de fitness înclinată.

După finalizarea antrenamentului cu ajutorul lor, discurile pentru haltere trebuie depozitate într-un loc sigur, astfel încât să nu existe riscul accidentării. De asemenea, stabilirea unui spațiu optim pentru depozitare permite și un acces facil la aceste greutăți, atunci când vei te vei apuca din nou de treabă sau când vei dori să le cureți periodic de praf.

Depozitarea discurilor de haltere pe suprafața solului

Depozitarea corectă a discurilor pentru haltere este esențială pentru a prelungi durata lor de viață și pentru a asigura un antrenament sigur și eficient. Există două metode principale de depozitare: pe suprafața solului / pe un suport special. Fiecare metodă are avantajele și dezavantajele sale.

Poți depozita un set de discuri pentru haltere pe suprafața solului, atunci când spațiul din mini sala ta de acasă nu-ți permite o amenajare extrem de complexă. Suprafața plană a podelei îți permite să le ordonezi așa cum simți că este mai ușor pentru tine, fie în poziție verticală, fie unul peste celălalt, pentru a avea acces rapid la ele.

Principalul dezavantaj este legat de riscul ridicat al deteriorării suprafeței de podea. Aruncate de la 5-10 cm pe sol, pot cauza spargerea plăcilor ceramice sau îndoirea parchetului laminat. În plus, pentru vecinii care locuiesc sub tine poate exista un disconfort fonic semnificativ, ce poate altera relația bună pe care ar trebui să o aveți.

În plus, depozitarea unor discuri de haltere pe suprafața solului, într-o ordine aleasă în mod aleatoriu, inspiră o lipsă de responsabilitate pentru amenajarea unei de săli de forță acasă. Mai mult decât atât, din cauza neatenției, aceste greutăți lăsate la întâmplare pe jos pot cauza accidentări la nivelul picioarelor.

Depozitarea discurilor de haltere pe un suport special

Un suport de discuri este esențial pentru o organizare atentă a acestor greutăți, permițându-ți să le identifici mult mai ușor pe cele de care ai nevoie la antrenament. Mai mult decât atât, structura unui astfel de echipament îți oferă confortul de a utiliza într-un mod mult mai practic spațiul pe verticală din mini sala de sport de acasă.

Un raft bine organizat pentru discuri de haltere și alte greutăți fitness ajută la menținerea un aspect ordonat și profesional în sala de sport. De asemenea, rafturile sale au o formă special concepută pentru a permite efectuarea unei prize ferme pe suprafața greutăților, la ridicarea sau așezarea lor de pe / pe suport.

Chiar dacă achiziționarea unui suport pentru discuri implică un oarecare efort financiar, tratează acestă cheltuială ca pe o investiție de lungă durată, pentru niveluri ridicate de confort și siguranță, atunci când faci antrenamente de forță acasă. Vezi cele mai noi modele de suport din oferta Nitela Shop și alege soluția potrivită pentru nevoile tale!

Întreținerea discurilor pentru haltere: sfaturi simplu de aplicat

Întreținerea corespunzătoare a discurilor de haltere prelungește durata lor de viață și asigură efectuarea unui antrenament în condiții de igienă ridicată. Ideal ar fi să cureți discurile după fiecare antrenament, mai ales dacă transpiri abundent. O soluție simplă cu apă și săpun biodegradabil este suficientă.

Pentru o murdărie mai persistentă, poți folosi un detergent ușor abraziv. N-ai nevoie decât de o lavetă curată și de un recipient pentru depozitarea soluției de curățare / igienizare utilizate. După curățarea / igienizarea discurilor pentru haltere, asigură-te că îndepărtezi cu grijă toate urmele de apă și soluție.

Acoperirea discurilor le poate proteja mai bine de zgârieturi și coroziune. Poți opta pentru o husă din neopren, cu care să poți acoperi întregul suport de discuri. Dacă husa nu ți se pare o soluție practică, află că poți aplica o vopsea specială pe discurile din fontă, ce le poate menține aspectul original pentru mai mult timp.

Verifică periodic suprafețele de zgârieturi, rugină (în cazul discurilor din fontă), crăpături, deformări. Dacă cele vechi s-au uzat și pun în pericol siguranța ta în timpul seriilor de repetări cu haltere, este mult mai indicat să alegi opțiunea unor produse noi. Intră pe site-ul celor de la Gorilla Sports și vezi cele mai noi oferte la discuri pentru haltere!

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect