Redactia.ro
Home » Știri » Inventivitatea românilor nu cunoaște limite. Topul celor mai ciudate nume de localități din România

Inventivitatea românilor nu cunoaște limite. Topul celor mai ciudate nume de localități din România

comune

Dacă am face un clasament al celor mai ciudate și amuzante nume de localități din întreaga lume, România ar fi cu siguranță în top. În țara noastră, există zeci de comune care poartă cu mândrie nume care par ridicole. Spermezeu, Măciuca sau Curva sunt doar câteva exemple.

Inventivitatea românilor nu cunoaște limite. Cele mai bizare denumiri de localități și orașe

Țara noastră este cu adevărat o sursă de inspirație atunci când vine vorba de nume de localități. „La Mănăstirea Pătrunsa ajungi prin Cracii Doamnei, urcând pe Dealul Bucii” este doar unul dintre aceste exemple pitorești.

Unul dintre exemplele de localități cu un nume ciudat este Spermezeu. Această comună din Bistrița-Năsăud, cu o atestare documentară încă din anul 1456, cuprinde opt sate în care trăiesc câteva mii de oameni. Potrivit istoricilor, numele bizar al așezării provine dintr-un toponim maghiar. Cu toate acestea, persoanele în vârstă cred că Spermezeu derivă de la expresia „sămânță de zeu”, deoarece, conform tradiției locale, în această zonă au căzut odată meteoriți.

Am decis să ne mutăm în județul Vâlcea, unde se găsește comuna Măciuca, compusă din opt sate și situată în sud-estul județului. Numele localității provine de la un instrument de luptă sau de vânătoare numit ciomag, care era folosit în trecut. Într-un mod amuzant, dar și cu o notă de seriozitate, localnicii întâmpină musafirii cu o expresie care poate fi considerată și o glumă: „Bine ați venit în Măciuca noastră!”.

Dacă cineva se va aventura în periferia orașului Râmnicu Vâlcea, va găsi Lacul Căcăcioasa. Numele ciudat al acestui lac provine din vremurile în care toate dejectiile din casele din oraș erau aruncate în acest lac. Cu trecerea timpului, situația s-a schimbat și lacul a devenit o adevărată atracție pentru cei care doresc să pescuiască.

Schitul Pătrunsa și satul Cracii Doamnei, două denumiri care stârnesc amuzamentul turiștilor

În apropiere de Călimănești, există Dealul Bucii, un loc despre care nimeni nu știe de ce a primit un nume atât de neobișnuit. Cu toate acestea, localnicii au profitat de faptul că în zonă se află satul Cracii Doamnei și Schitul Pătrunsa și au creat un joc de cuvinte amuzant pe care îl folosesc pentru a oferi indicații turistilor rătăciți: „La Mănăstirea Pătrunsa ajungi prin Cracii Doamnei, urcând pe Dealul Bucii!” Cine îndrăznește să mai spună acum că românii nu sunt inventivi?!

În România există o varietate de localități cu denumiri amuzante sau obscene. Printre acestea se numără Băicoi (Prahova), Cioara de Sus (județul Alba), Vărsătura (județul Brăila), Orașul de Floci (județul Ialomița), Coțofenii din Dos și Coțofenii din Față (Dolj), Borăscu (Gorj), Curva (Gorj) și Vârteșcoiu (Vrancea).

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini