Redactia.ro
Home » Știri » Ion Dichiseanu ar fi împlinit 89 de ani. Femeile din viața sa s-au reunit ca să-l comemoreze

Ion Dichiseanu ar fi împlinit 89 de ani. Femeile din viața sa s-au reunit ca să-l comemoreze

GALERIE FOTO (3) simona florescu

Ion Dichiseanu ar fi împlinit 89 de ani pe 20 octombrie. Familia artistului îl poartă în gânduri în fiecare zi, așadar nu va face o excepție nici de această dată. Simona Florescu și Ioana Dichiseanu au pregătit un moment special, în memoria artistului.

Ion Dichiseanu va fi comemorat de fosta soție și fiica Ioana Dichiseanu

Numele lui Ion Dischiseanu este unul care nu mai are nevoie de introducere. Artistul s-a stins anul trecut și a lăsat în urmă multă durere, dar și almintiri pe care cei dragi nu le vor uita niciodată. Pe 20 octombrie, în ziua în care artistul ar fi împlinit 89 de ani, cele mai importante femei din viața acestuia au organizat o masă în cinstea lui.

simona florescu
Simona Florescu și Ion Dichiseanu au divorțat în anul 2008

Întrega familie se va reuni și va sta la masă, ca în vremurile bune. Fosta soție a lui Dichiseanu, Simona Florescu și fiica acestuia, Ioana Dichiseanu sunt cele care se vor ocupa îndeaproape de organizarea mesei comemorative.

„Mă mai întreabă lumea dacă facem parastas, dar azi ar fi fost ziua de naștere a lui Dichi, așa că îl sărbătorim, ca odinioară. Ne gândim la el, povestim, ne amintim de toate glumele lui, de cum decurgeau aceste întâlniri în familie. Am pregătit și mâncarea lui preferată, ciorbă de perișoare și plăcintă cu dovleac și cu mere. Am păstrat în casă fotoliul lui, unde îi plăcea să stea, să se odihnească. Acum e al Ioanei, ea spune că acolo se simte bine”, declara Simona Florescu, conform ego.ro.

Ion Dichiseanu a murit în brațele fiicei sale, Ioana. În ultima perioadă a vieții se confrunta cu probleme numeroase de sănătate și avea dificultăți de ordin pulmonar.

ioana dichiseanu
Ioana Dichiseanu a avut o relație foarte bună cu tatăl ei

Ion Dichiseanu a avut o carieră remarcabilă

Cariera lui Ion Dichiseanu a fost una cu totul remarcabilă, iar aportul pe care acesta l-a avut în dezvoltarea culturii a fost apreciat de către autorități. Astfel, el a primit Premiul ACIN pentru rolul din filmul „Clipa” (1979) și a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, pe 30 mai 2002, alături de alți actori, „pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Actorul Ion Dichiseanu a fost ales Cetățean de Onoare al orașului Adjud, orașul său natal. În anul 2019 a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini