Redactia.ro
Home » Știri » Ion Iliescu împlinește 91 de ani. Cum va sărbători fostul președinte: ,,Își trăiește liniștit bătrânețea alături de soție”

Ion Iliescu împlinește 91 de ani. Cum va sărbători fostul președinte: ,,Își trăiește liniștit bătrânețea alături de soție”

GALERIE FOTO (2)

Ion Iliescu împlinește, pe 3 martie, vârsta de 91 de ani. Deși retras din viața publică de câțiva ani, fostul președinte al României își va sărbători alături de soția sa, Nina Iliescu, și, cel mai probabil, alături de câțiva prieteni, potrivit unor apropiați.

Ion Iliescu împlinește astăzi, 3 martie 2021, vârsta de 91 de ani. Fostul președinte al României nu a mai fost văzut public de aproape trei ani. Mai exact, de pe 22 mai 2018, atunci când fostul șef al statului a fost chemat la Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în Dosarele Mineriadei și Revoluției.

De la acel moment, Ion Iliescu a decis să nu mai participe nici măcar la congresele Partidului Social Democrat.

„A luat extrem de serios această retragere din viața publică”, a declarat un apropiat de-al fostului președinte Iliescu.

Ion Iliescu, la 91 de ani

Dacă în urmă cu ceva timp, Iliescu își sărbătorea ziua de naștere primind felicitări și cadouri de la susținătorii săi, fostul președinte al României a renunțat acum la momentele festive, fiind constrâns și de noile reguli ale vieții de zi cu zi, date de pandemia de Coronavirus.

„Domnul Iliescu este foarte bine, liniștit, își trăiește bătrânețea alături de soția sa. A fost un an extrem de dificil pentru domnia sa, ținând cont de pandemia de coronavirus. Au preferat să stea retrași, să limiteze cât de mult ieșirile, dar și vizitele. Nu va exista nicio petrecere specială, ci va fi alături de soția sa, Nina. Poate doar câțiva prieteni, foarte, foarte apropiați”, au dezvăluit surse apropiate lui Ion Iliescu.

Ion Iliescu a luat decizia de a-și anunța toți colaboratorii că nu vrea să mai apară deloc în spațiul public. Extrem de rar acceptă să ofere un interviu doar pentru presa din Franța sau Rusia. Cât despre blogul său, rareori mai postează articole.

„A fost decizia domniei sale. S-a retras definitiv din viața publică și politică, nu mai vrea să audă de nimic! A luat această decizie în urmă cu aproape doi ani și nu are de gând să se abată de la ea. A fost 30 de ani în lumina reflectoarelor, deci e timpul ca alții să fie acum subiecte de discuție. Domnul Iliescu este bine, dar refuză să mai vorbească și să mai apară la evenimente publice”, au mai declarat apropiații lui Ion Iliescu.

Anul trecut, Ion Iliescu a oferit o declarație extrem de spumoasă de ziua sa de naștere.

„Ca la 90 de ani, nu-i ca la 19, dar e… Se adună multe. Dar deocamdată, capul e întreg. (Petrec – n.r.) cu soţia, nu facem nimic deosebit, dar răspund la telefoane. M-au sunat mulţi cunoscuţi, şi mai din tinereţe, şi mai din perioada de după Revoluţie”, a spus Ion Iliescu, pentru Mediafax.

Nina Iliescu, 91 de ani pe 4 martie

Și pe 4 martie este prilej de sărbătoare în casa fostului cuplu prezidențial, când Nina Iliescu este sărbătorită și împlinește 91 de ani.

Ion Iliescu s-a căsătorit cu Elena Şerbănescu (n.r. numele de fată al soției) în 1951.

Nina Șerbănescu l-a cunoscut pe Ion Iliescu la un meci de volei al echipei Liceului Iulia Hasdeu, în care aceasta performa.

“Am avut anii aceia de studenție împreună, la Moscova, asta ne-a consolidat relația afectivă. După terminarea celui de-al doilea an de studenție, pe 21 iulie 1951 ne-am căsătorit, fiind studenți. A fost o nuntă foarte modestă. Pe vremea aceea, nu aveam bani și nu ne puteam permite ce se întâmplă acum cu nunțile acestea. Am mers împreună cu familia, două mame și două mătuși și ne-am căsătorit”, a dezvăluit Ion Iliescu, într-un interviu din 2003.

Ion și Nina Iliescu și-au dorit copii

Cuplul prezidențial nu a avut copii, deși și-au dorit, după cum chiar Ion Iliescu a mărturisit, în 2011:

„Ba chiar ne-am dorit, dar nu a fost să fie… Soția mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea… nu s-a mai putut”, a explicat la aceea vreme fostul președinte al României.

Ion Iliescu a fost preşedintele României între anii 1992-1996 şi 2000-2004. Totodată, numele fostului șef de stat a fost legat de evenimentele de la Revoluţia din ’89, dar și de Mineriade.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: