Redactia.ro
Home » Știri » Ion Zeca, printre puținii medici care operează asistat de un robot. Chirurgul a înregistrat o premieră în Franța

Ion Zeca, printre puținii medici care operează asistat de un robot. Chirurgul a înregistrat o premieră în Franța

Ion Zeca, printre puținii medici care operează asistat de un robot. Chirurgul a înregistrat o premieră în Franța

Ion Zeca este printre puținii medici care operează asistat de un robot. Chirurgul a înregistrat o premieră  în Franța. Iată toate detaliile!

Ion Zeca, printre puținii medici care operează asistat de un robot

Un chirurg român ne face mândrii cu reușitele sale! Acesta operează într-un spital din Colmar, Franța, unde este printre puţinii medici care ştiu să realizeze intervenţii chirurgicale asistat de robot. Recent, a devenit celebru pentru că a înregistrat o premieră  alături de un coleg de breaslă, când a reușit să extirpe unui pacient trei tumori aflate pe organe diferite ale corpului.

Medicii români se fac auziți și apreciați în afara ţării de mai bine de 20 de ani.

„Cel care a coagulat acest grup este Ion Zeca chirurg gastroenterolog, unul dintre cele câteva sute de doctori care operează cu robotul Da Vinci.

Ion Zeca este formator pentru medicii care vor să se specializeze în intervenții chirurgicale asistate de robot. Peste 150 de echipe din toată Europa au trecut până acum pe la cursurile lui”, explică PRO TV. 

Ion Zeca: „Unde să ne întoarcem? Sistemul sanitar nu îți dă nicio șansă”

Medicul și-a părăsit locul de muncă, de la Spitalul Militar, în anul 2013, deoarece câștiga doar 200 de euro pe lună și dorea să se specializeze pentru a salva cât mai multe vieți. Astfel a ales să accepte un loc de muncă într-o țară care să-i permită să-și îndeplinească țelurile.

După un an de la plecare, chirurgul a adus-o în Franța şi pe soția lui, medic geriatru. O perioadă a lucrat într-un azil de bătrâni, iar acum este medic într-un spital de lângă Colmar. Cei doi au doi copii, care deși sunt cetățeni francezi, se simt români, deși sunt departe de casă.

Chirurgul susține că România i-a oferit baza pentru a deveni cine este astăzi, dar plecarea l-a ajutat să-și atingă scopul, deoarece la noi în țară sistemul sanitar nu i-a oferit nicio șansă în direcția dorită. Soția acestuia spune că și-au depășit limitele peste graniță:

Unde să ne întoarcem? Sistemul sanitar nu îți dă nicio șansă”, a explica acesta pentru sursa citată.

„Dacă România mi-a dat bazele, Franța mi-a arătat că nu ai limite, dacă vrei”, l-a completat soția lui.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: