Redactia.ro
Home » Știri » Ireal! Ce a pățit un elev care a cerut recorectarea lucrării la BAC. De pe primul loc pe liste, a ajuns pe locul trei

Ireal! Ce a pățit un elev care a cerut recorectarea lucrării la BAC. De pe primul loc pe liste, a ajuns pe locul trei

Rezultatele inedite ale sesiunii de Bacalaureat din 2023 au adus multe surprize și modificări în ierarhia elevilor. Unul dintre aceștia, un tânăr elev din Cluj, a avut inițial un obiectiv ambițios: să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat.

Cu toate acestea, decizia de a depune contestație nu a avut rezultatul dorit și, din păcate, i-a afectat media în mod negativ. Iată ce a pățit, de fapt, viitorul student la facultate.

A vrut media 10, dar profesorii l-au taxat grav

La proba de Limba și literatura română, acest elev a obținut o notă foarte bună, respectiv 9,95. Cu toate acestea, el a decis să conteste nota, având încredere că recorectarea lucrării îi va aduce un punctaj și mai bun. Din păcate, rezultatul a fost dezamăgitor, nota fiindu-i diminuată la 9,60.

Pe de altă parte, la proba de Matematică, acest elev a reușit să obțină nota maximă, 10. În ciuda faptului că la proba de Limba și literatura română era foarte aproape de nota maximă, acesta a decis să își asume riscul și să conteste rezultatul. Din păcate, recorectarea nu i-a adus beneficiul dorit, media scăzând la 9,60.

Aceeași situație s-a repetat și la proba de „Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană”. Inițial, elevul a obținut nota 9,80, iar după contestație, nota i-a fost redusă la 9,70. Prin urmare, media inițială de 9,91 a fost afectată și s-a diminuat la 9,76.

Aceste schimbări neașteptate în rezultatele elevului l-au făcut să piardă primul loc în clasamentul absolvenților de liceu la Bacalaureat. Colegiul Național „Mihai Viteazu” din Turda a pierdut astfel statutul de a fi avut primul elev cu media 10. În schimb, elevul a căzut pe locul al treilea în urma recorectărilor.

Performanțe uluitoare la BAC

Cu toate acestea, județul Cluj a înregistrat o performanță notabilă, având un singur elev cu media 10 la Bacalaureat după contestații. Cu alte cuvinte, recorectarea lucrărilor a adus o creștere semnificativă a mediilor de 10 în județ.

În ansamblu, rezultatele contestațiilor de la Bacalaureatul din 2023 au avut un impact semnificativ asupra ierarhiei elevilor. Rata de promovare a crescut cu 2,2%, iar cel mai remarcabil aspect este reprezentat de creșterea numărului de elevi cu media 10. După soluționarea contestațiilor, 22 de elevi au obținut media perfectă, în plus față de rezultatele inițiale.

Concret, în timp ce la început au fost anunțate 56 de medii de 10 în data de 3 iulie, cel mai mic număr în ultimii 10 ani, după contestații numărul acestora a crescut la 78, însemnând o creștere de 22. Potrivit noului clasament, județul Prahova și municipiul București au fost lideri, cu câte 7 medii de 10. În București, cele 3 medii perfecte au fost obținute în sectoarele 1 și 5, iar un elev a reușit să obțină nota maximă în Sectorul 4.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: