Redactia.ro
Home » Știri » Irene Cara, cântăreața care le-a influențat pe Mariah Carey și Whitney Houston, a murit la 63 de ani

Irene Cara, cântăreața care le-a influențat pe Mariah Carey și Whitney Houston, a murit la 63 de ani

Irene Cara, cântăreața care le-a influențat pe Mariah Carey și Whitney Houston, a murit, a murit la 63 de ani. Iată toate detaliile!

Irene Cara, laureată cu Oscar, a murit la 63 de ani

Celebritățile de la Hollywood i-au adus sâmbătă un omagiu cântăreței Irene Cara, laureată cu Oscar, a cărei moarte a fost anunțată de agentul ei publicitar vineri seara târziu.

Doamna Cara a fost un copil-vedetă din Bronx care și-a câștigat faima internațională ca interpretă a unor imnuri pop majore din filmele din anii 1980.

Irene Cara, cântăreața premiată cu Oscar care a interpretat piesele de titlu electrice din două filme de autoexprimare aspirațională din anii 1980, „Flashdance” și „Fame”, a murit. Aceasta avea 63 de ani.

Decesul ei, survenit în locuința sa din Florida, a fost confirmat sâmbătă pe Twitter de către publicista sa, Judith A. Moose. Doamna Moose, care nu a precizat când a murit, dar a precizat că cauza morții sale este „necunoscută în prezent și va fi făcută publică atunci când vor fi disponibile informații”:

„Aceasta este cea mai proastă parte în a fi publicist. Nu pot să cred că a trebuit să scriu asta, cu atât mai puțin să dau știrea. Era un suflet frumos dotat a cărui moștenire va trăi pentru totdeauna prin muzica și filmele ei.

Irene a fost o femeie talentată a cărei activitate este iubită de milioane de oameni din întreaga lume. Ea a devenit o icoană pentru iubitorii de muzică a anilor 1980 și a inspirat mulți dintre cei mai influenți cântăreți de astăzi, precum Mariah Carey și Whitney Houston. Cu toții plângem moartea ei, dar îi vom sărbători moștenirea ca un punct luminos în viața noastră”. 

Irene Cara a uimit industria încă din copilărie

Irene Cara a fost actriță încă din copilărie, dansator și cântăreț, a fost vocea din spatele a două dintre cele mai mari teme de film din anii 1980. Ea a interpretat piesa de titlu din filmul „Fame” (1980), care urmărea un grup de elevi de liceu artistici în timp ce treceau de la primele audiții până la absolvire.

În 1984, a câștigat Oscarul pentru cel mai bun cântec original, fiind unul dintre autorii piesei „Flashdance … What a Feeling”, piesa de titlu din „Flashdance”, pe care a și cântat-o.

Cântecul vesel i-a adus Carei și un premiu Grammy în 1984 pentru cea mai bună interpretare vocală pop, feminină, și un Glob de Aur pentru cel mai bun cântec original. Filmul, ca și „Fame”, a relatat aspirațiile unui tânăr care caută să se exprime prin artă, în acest caz, prin dans.

Cara s-a născut Irene Escalera la 18 martie 1959, în Bronx. Ea a contestat în repetate rânduri rapoartele privind anul nașterii sale, uneori descriind-o ca fiind în 1964. Contul ei oficial de Twitter spune că s-a născut în 1962.

Mama ei a declarat pentru The New York Times în 1970 că tânăra Cara, care era deja o interpretă foarte ocupată, avea 11 ani.

Mama ei, Louise Escalera, era casieră, iar tatăl ei, Gaspar Escalera, era muzician și lucra la o fabrică de oțel. Detalii despre urmașii artistei nu au fost făcute publice.

Irene Cara a influențat nume mari ale industriei muzicale

Vedeta a crescut în New York City și a urmat cursuri de muzică, actorie și dans în copilărie și se spune că știa să cânte la pian după ureche la vârsta de cinci ani. Ea a urmat cursurile Școlii Profesionale pentru Copii din Manhattan, o școală pentru copii artiști și copii care studiază artele.

În copilărie, a cântat și a dansat la televiziune în limba spaniolă. La vârsta de 13 ani, a participat în mod regulat la „The Electric Company”, un show pentru copii din anii 1970. A fost, de asemenea, membră a trupei acestuia, Short Circus. Ulterior, a acceptat roluri în teatru, televiziune și film, inclusiv rolul principal în „Sparkle”, un film din 1976 despre o familie de cântărețe din anii 1960, care a fost refăcut în 2012.

Rolul ei de debut a fost în filmul muzical „Fame”, în care a jucat rolul lui Coco Hernandez, o elevă la o școală. Pe coloana sonoră a filmului, doamna Cara a cântat piesa de titlu, „Fame”, și un alt single, balada „Out Here on My Own”.

Ambele melodii au fost nominalizate la Oscar în 1981. Filmul a fost nominalizat la mai multe premii, iar „Fame” a câștigat atât pentru cel mai bun cântec original, cât și pentru coloana sonoră.

În cariera ei, a fost considerată etalon de nume mari ale industriei, precum Mariah Carey și Whitney Houston.

Ultimii ani din viața artistei

A continuat să joace și să facă muzică până în anii 1990, când a fost implicată într-o bătălie juridică cu casa de discuri din cauza câștigurilor sale. Un juriu din California i-a acordat 1,5 milioane de dolari în 1993, dar Cara a declarat că a fost practic pusă pe „lista neagră” de industria muzicală din cauza disputei, a relatat revista People în 2001.

În ultimii ani, ea a împărtășit cântece din catalogul ei, inclusiv unele care nu fuseseră lansate, la podcastul său, „The Back Story”.

Sursa foto: AARON RAPOPORT/CORBIS/GETTY, people.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: