Redactia.ro
Home » Știri » Italia deschide barurile și cafenelele, după restricțiile dure din ultima perioadă. ,,Ne simțim vii în fiecare dimineață”

Italia deschide barurile și cafenelele, după restricțiile dure din ultima perioadă. ,,Ne simțim vii în fiecare dimineață”

Barurile și cafenelele au fost redeschise în Italia, după o perioadă lungă de restricții. Locurile au fost aglomerate, încă din prima zi de relaxare a restricțiilor. Localurile vor rămâne deschise până când apune soarele, iar restricțiile de călătorie vor fi mai relaxate în zonele galbene. 

 

Italia deschide barurile și cafenele, după restricțiile dure din ultima perioadă

După restricțiile dure din eprioada sărbătorilor, două treimi din regiunile Italiei au fost declarate „zone galbene”, fiind permisă astfel deschiderea barurilor, cafenelelor și a restaurantelor, a relatat Reuters.

Ne-am simțit morți fără baruri. E minunat să vii aici și să vorbești cu oamenii. Ne simțim vii în fiecare dimineață, înainte de a merge la muncă”, a spus Tiziana Baldo, aflată într-un bar din centrul Romei. 

Deși o mare parte a Europei rămâne sub restricții dure, barurile și restaurantele din anumite părți ale Italiei pot servi din nou clienții la mese până la ora 08.00. Ulterior, clienții pot cumpăra doar la pachet până la ora 22.00, atunci când încep restricțiile de circulație pe timpul nopții.

„Sunt foarte fericit pentru că cel puțin această mare risipă de plastic de la tacâmurile de unică folosință se va termina”, a mai spus și Leonardo Angelini, muncitor în construcții, în timp ce își bea cafeaua de dimineață într-un bar.

Autoritățile au relaxat restricțiile în 15 din 20 de regiuni ale Italiei, deoarece numărul persoanelor infecatte cu noul coronavirus a continuat să scadă. Însă, cinci regiuni rămân  zone roșii”, iar călătoriile între regiuni rămân interzise până la jumătatea lunii februarie. Italia a fost una dintre cele mai puternic lovite țări de noul coronavirus, în primul val al pandemiei. Mai mult, este pe locula l doilea în Europa în ceea ce privește numărul mare de decese COVID, după Marea Britanie.

Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a anunțat că în zona portocalie vor rămâne regiunile Puglia, Sardinia, Sicilia, Umbria și provincia autonomă Bolzano. Toate celelalte rgeiuni și provincii autonome vor ajunge în zona galbenă.

,,Rata de transmitere a contagiunii a scăzut la 0,84. Este un rezultat încurajator al comportamentului corect al oamenilor și al măsurilor de Crăciun care au funcționat. Numeroase regiuni vor reveni în zona galbenă. Aceasta este o veste bună, dar este fundamental să păstrați atenția sporită. Provocarea virusului este încă foarte complexă”, a scris Speranza pe pagina sa de Facebook.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: