Redactia.ro
Home » Știri » Italia: tot ce trebuie să știi despre testarea serologică

Italia: tot ce trebuie să știi despre testarea serologică

Începând cu luna mai, în Italia va începe testarea serologică despre care s-a discutat îndelung în ultimele săptămâni. Testele vor fi efectuate inițial pe un eșantion de 150 de mii de persoane, împărțite în 6 grupe în funcție de vârstă. 

Testele serologice au atât rolul de a stabili câte persoane au fost, de fapt, infectate cu coronavirus, cât și acela de a identifica prezența anticorpilor în sângele celor vindecați. În acest fel, specialiștii pot obține informații prețioase cu privire la modul în care acționează virusul, pentru a crea un cadru epidemiologic corect. Astfel, aceia care nu au prezentat simptome de niciun fel pot afla dacă au fost infectați cu SARS-CoV-2. 

Multinaționala farmaceutică Abbott urmează să furnizeze gratis în Italia un lot de 150 de mii de teste. Acestea se bazează pe o analiză a sângelui, în urma căreia se va stabili dacă o persoană a intrat în contact cu virusul. Mai exact, rolul testelor este acela de a identifica în sânge prezența anticorpilor de tip IgM și de tip IgG. Anticorpii de tip IgM sunt cei care se dezvoltă inițial și dispar după câteva săptămâni, în timp ce anticorpii de tip IgG se manifestă mai târziu și rămân în corp timp de câteva luni. Prezența acestora din urmă reprezintă un semnal că infecția cu coronavirus a dispărut. Este important de menționat că testele nu sunt concepute pentru a stabili dacă o prsoană este sau nu pozitivă.

Sunt sigure testele COVID-19?

În cazuri rare, testele pot prezenta erori de detectare, indicând un rezultat fals pozitiv sau fals negativ. Acestea sunt sigure în proporție de 95%. De asemenea, nu există garanții cu privire la faptul că o persoane care s-a vindecat de coronavirus dezvoltă, în mod obligatoriu, anticorpi. Pentru efectuarea testului, este suficientă recoltarea unei singure picături de sânge din deget, iar rezultatul se stabilește după aproximativ 10-15 minute.

O dilemă a specialiștilor este constituită de faptul că, în prezent, nu se știe cu exactitate cât durează imunitatea la coronavirus, prin urmare testele ar trebui repetate la interval de câteva luni pentru a avea certitudini în această privință.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: