Redactia.ro
Home » TV » Îți amintești de clovnul Hapciu din emisiunea „Ba da, ba nu”? Cum arată acum actrița Daniela Anencov, “mama” lui Așchiuță

Îți amintești de clovnul Hapciu din emisiunea „Ba da, ba nu”? Cum arată acum actrița Daniela Anencov, “mama” lui Așchiuță

GALERIE FOTO (8)

Însoțită de simpaticul Așchiuță, păpușa vorbitoare, așa și-a început frumoasa carieră dedicată copiilor îndrăgita actriță Daniela Anencov. În anii ‘90 s-a reinventat, când a îmbrăcat hainele unui alt personaj extrem de iubit de piticii acelor vremuri, și anume clovnul Hapciu! Anii au trecut, iar viața a dus-o acum pe Daniela Anencov departe de românii care au iubit-o nespus.

Într-o lume în care informația abundă și primește etichete de genul Breaking News pentru a ajunge mai repede la îndemâna oricărui român, personajele TV precum Așchiuță sau Hapciu sunt doar amintiri ale unor vremuri pe care unii dintre cei mai tineri nici nu pot să și le imagineze.

Îți amintești de clovnul Hapciu din emisiunea „Ba da, ba nu”? Cum arată acum

La TV, aproape că nici nu mai sunt emisiuni dedicate copiilor, așa că nu ne mai miră că acum Daniela Anencov își duce viața departe de publicul care a îndrăgit-o. A plecat în România și a ajuns pe malul Senei, la Paris. Acolo trăiește la cei 79 de ani împliniți anul acesta, pe 19 ianuarie, alături de una dintre fiicele sale. Pe cealaltă fiică o are peste ocean.

Aflată la o filmare în Franța în 2018, Marina Almășan s-a întâlnit cu idolul copilăriei sale, așa cum îi place s-o numească pe Daniela Anencov, cea cunoscută de români drept Hapciu din emisiunea „Ba da, ba nu”, prezentată de Anca Țurcașiu.

„Acum Daniela e o bunicuță respectabilă, tonică și spumoasă, care face naveta între nepoții săi, împrastiați pe două continente: la Paris – fiul Andreei, față cea mare a Danielei și, respectiv, la New York, unde o întâmpină, în fiecare an, nici mai mult nici mai puțin decât 3 nepoți, de la Alexana, fata să cea mică. În rest – dacă mai ramâne vreun rest! – Daniela se bucură de micul său Paris de acasă, unde are o mulțime de prieteni și, firește, de amintiri”, a spus Marina.

Și în 2020, Marina Almășan a avut deosebita plăcere de a lua legătura cu Daniela Anencov, care i-a povestit, într-un interviu la distanță, cum a prins-o pandemia în Orașul Luminilor.

“Marina Almășan : – Ce-ar spune, oare,  clovnul HAPCIU,  daca s-ar intalni fața-n față cu Coronavirusul ?

Daniela Anencov : – “Esti urât de toata lumea, NU TE VREAU ! Nu mi-e  frica de tine ! Am credință, curaj si umor ! HAI … HAPCIU DE AICI !!!”

Daniela Anencov a mărturisit și care este cea dintâi dorință de după pandemie, care se resimte la fel de apăsătoare și la Paris.

“Voi face un tur al “Parisiului-vesel”, elegant, cultivat si plin de oameni frumosi,  eliberati de necazul asta mare care a cazut pe capul nostru – si mă voi așeza la o terasă în fata Tour Eiffel-ului si  voi BEA UN CICO,  cum spun fetele mele.”, a mărturisit “mama” lui Așchiuță.

Daniela Anencov, cinci decenii în fața publicului

În 1958, mai exact la un an de la înființarea Televiziunii Publice, în echipa TVR era cooptată și eleva de liceu Daniela Anencov, care repede a ajuns la inima publicului român.

“Dacă n-am fi un pic atinși de nebunia asta de teatru, de a vrea să transmiți ceva, de a vrea să dăruiești tot timpul ceva din tine, nu am face meseria aceasta – cea mai frumoasă din lume – actoria”, spunea Daniela Anencov într-un interviu pentru Atlas TV Vrancea.

Pentru cele cinci decenii de carieră, Daniela Anencov a fost răsplătită cu un trofeu UNITER.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: