Redactia.ro
Home » Știri » Joe Biden a anunțat că NATO își va spori prezența militară în România și Polonia

Joe Biden a anunțat că NATO își va spori prezența militară în România și Polonia

Joe Biden a susținut o conferință de presă în ajunul marcării unui an de când a preluat mandatul prezidențial, iar unul dintre subiectele atinse a fost prezența trupelor militare în statele membre NATO de pe flancul estic, cum ar fi Polonia și România. În contextul în care Rusia va ataca Ucraina, președintele SUA își păstrează fermă poziția de până acum. 

Joe Biden a anunțat că NATO își va spori prezența militară în România și Polonia

În timp ce presa din toată lumea vorbește despre amenințarea unui Al Treilea Război Mondial, șefii de stat sunt pregătiți să ia inițiativă. Întrebat dacă intenționează să retragă trupele NATO de pe flancul estic, Joe Biden a declarat ferm că în acest context, „nu este loc pentru asta”.

Mai mult, în cazul în care Rusia va invada, într-adevăr, Ucraina, prezența trupelor NATO în statele estice va fi sporită. Joe Biden dorește să respecte angajamentul sacru de a apăra țările membre ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord.

„Nu vom face asta. De fapt, ne vom spori prezența militară în Polonia, România și alte țări dacă Rusia va decide să invadeze Ucraina. Pentru că avem un angajament sacru de a apăra aceste țări, conform articolul 5. Ele fac parte din NATO”, a precizat președintele SUA.

În aceeași măsură, Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a susținut la reuniunea extraordinară a miniștrilor de externe din statele NATO din data de 7 ianuarie 2022 că este necesar ca NATO să trimită mai multe trupe în regiunea estică.

„Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat vineri, 7 ianuarie 2022, la reuniunea extraordinară a miniştrilor de externe din statele NATO dedicată pregătirii reuniunii Consiliului NATO-Rusia din data de 12 ianuarie 2022. Cu acest prilej, miniştrii aliaţi de externe au discutat aprofundat despre situaţia de securitate din Vecinătatea Estică şi de la Marea Neagră, generată de desfăşurarea masivă a trupelor ruse în proximitatea Ucrainei, şi despre semnificaţia acestor evoluţii pentru securitatea euroatlantică”, arată un comunicat de presă al MAE.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: