Redactia.ro
Home » Știri » Joe Biden a reacționat după ce două bănci importante din Statele Unite au dat faliment în doar trei zile: Nicio pierdere nu va fi suportată de contribuabili””

Joe Biden a reacționat după ce două bănci importante din Statele Unite au dat faliment în doar trei zile: Nicio pierdere nu va fi suportată de contribuabili””

Biden șochează întreaga lume cu o nouă gafă de proporții! A spus că a avut o discuție cu un lider, care e mort din 2017

Joe Biden a reacționat după ce două bănci importante din Statele Unite au dat faliment în doar trei zile. Iată ce a declarat Președintele SUA!

Joe Biden a reacționat după ce două bănci importante din Statele Unite au dat faliment în doar trei zile

Președintele SUA, Joe Biden susține că sistemul bancar este „sigur”. Acesta a încercat să risipească temerile legate de o potențială criză financiară în urma prăbușirii rapide a două mari bănci din Statele Unite, afirmând că clienții vor fi protejați și că pot avea încredere că sistemul bancar al țării.

În timpul unei scurte conferințe de presă susținută luni la Casa Albă, Biden a declarat că va încerca să-i tragă la răspundere pe cei responsabili și va face presiuni pentru o mai bună supraveghere și reglementare a băncilor mari, promițând totodată că „nicio pierdere nu va fi suportată de contribuabili”:

„Nicio pierdere, iar acesta este un punct important, nicio pierdere nu va fi suportată de contribuabili”, a spus Biden. ”

„Permiteți-mi să repet: Nicio pierdere nu va fi suportată de contribuabili. În schimb, banii vor veni din taxele pe care băncile le plătesc în Fondul de asigurare a depozitelor.”

Silicon Valley Bank și Signature Bank au dat faliment în doar trei zile

Autoritățile de reglementare din SUA au închis vineri Silicon Valley Bank (SVB) după ce aceasta a suferit o criză bancară tradițională, în care deponenții s-au grăbit să își retragă fondurile deodată, a doua cea mai mare faliment bancar din istoria țării, după falimentul Washington Mutual din 2008.

Dar sângerarea financiară a fost rapidă, deoarece și Signature Bank, cu sediul la New York, a dat faliment.

Luni dimineață, Biden a declarat reporterilor că „toți clienții care aveau depozite în aceste bănci pot fi liniștiți – pot fi siguri – că vor fi protejați și vor avea acces la banii lor începând de astăzi”. Printre aceștia se numără și întreprinderile mici din SUA, a spus el.

„Datorită acțiunilor rapide ale administrației mele din ultimele zile, americanii pot avea încredere că sistemul bancar este sigur. Depozitele voastre vor fi acolo atunci când veți avea nevoie de ele. Întreprinderile mici din întreaga țară care au conturi la aceste bănci pot respira mai ușor știind că vor putea să-și plătească angajații și să-și plătească facturile”

Discursul președintelui american a venit după ce măsurile luate în weekend de Washington pentru a garanta depozitele la SVB, un creditor prăbușit, axat pe tehnologie, nu au reușit să liniștească investitorii cu privire la sănătatea altor bănci din întreaga lume.

Cu active de peste 110 miliarde de dolari, Signature Bank este a treia cea mai mare bancă care a dat faliment în istoria SUA. O altă bancă aflată în dificultate, First Republic Bank, a anunțat duminică că și-a consolidat sănătatea financiară prin obținerea accesului la finanțare de la Rezerva Federală a SUA și de la JPMorgan Chase.

Într-un efort de a consolida încrederea, Fed, Departamentul de Trezorerie al SUA și Corporația Federală de Asigurare a Depozitelor (FDIC) au declarat duminică că toți clienții SVB vor fi protejați și vor avea acces la banii lor.

Echipa economică a lui Biden a colaborat cu autoritățile de reglementare în weekend la aceste măsuri, care au inclus garantarea depozitelor în ambele bănci, înființarea unei noi facilități pentru a oferi băncilor acces la fonduri de urgență și facilitarea împrumutului de la Fed în caz de urgență.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: